Γκαγκάτσης: «Ο ΠΑΟΚ είναι υπέρ του 1% απόδοσης δικαιωμάτων στην ΕΠΟ»

Metrosport Team02 Νοεμβρίου 2022

Στη διάρκεια της σημερινής Γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ οι περισσότερες ομάδες τοποθετήθηκαν για το ζήτημα του ποσοστού. Ο Μάκης Γκαγκάτσης, εκ μέρους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρος: "Εμείς ως ΠΑΟΚ είμαστε υπέρ του 1% και όχι του 5% απόδοσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην ΕΠΟ», ενώ παράλληλα επισήμανε ότι «αυτά θα καταλήξουν στα ταμεία των ΠΑΕ και δεν θα πάνε σε καμία επαγγελματική διαιτησία».

Επίσης, ο κ. Γκαγκάτσης στην τοποθέτησή του υποστήριξε: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ - πόσο μάλλον όταν έχουμε ένα από τα μεγάλα τηλεοπτικά συμβόλαια - δεν μπορούμε να πούμε ότι θέλουμε να πληρώνουμε 5% αντί για 1%». Μάλιστα εξέφρασε τη διαφωνία του για το γεγονός ότι σε κάθε μεταγραφή υπάρχει παρακράτηση ποσοστού από την Ομοσπονδία: 

"Κατανοούμε ότι σε περίπτωση πώλησης ενός ποδοσφαιριστή, ένα ποσό να καταλήγει στην ΕΠΟ. Όμως, ποιο είναι το νόημα να δίνουν οι ομάδες επιπλέον ποσό στην ΕΠΟ σε περίπτωση αγοράς ενός παίκτη;», είπε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ προσθέτοντας πως «έχουμε κάνει μεταγραφές-αγορές περίπου 10 εκατ. ευρώ, άρα το 5% είναι 500.000 Ευρώ. Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω γιατί να υπάρχει στις αγορές ποδοσφαιριστών. Στην πώληση το καταλαβαίνω, όπως επίσης κατανοώ απόλυτα και τη στάση τη δική σας».

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπως τόνισε ο Μάκης Γκαγκάτσης ,«θα συνταχθεί με τον Νόμο» και ξεκαθάρισε: «Το 4% θα καταλήξει στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δεν πρόκειται να το δώσουμε για την επαγγελματική διαιτησία. Θα πρέπει να βρούμε μία συνολική λύση για όλες τις ΠΑΕ που δεν θα το πληρώσουν αυτό το 4%. Έχουμε 2 μήνες καιρό για να λυθεί αυτή η διαφωνία και πρέπει να λυθεί πριν από την έναρξη της επόμενης μεταγραφικής περιόδου».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.