Γιουβέντους-Τσέλσι: Όταν ο Τζοβίνγκο έριχνε στο...καναβάτσο τους Λονδρέζους!

Metrosport Team29 Σεπτεμβρίου 2021

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Κεσανλής

Το Γιουβέντους - Τσέλσι ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα αναμετρήσεων της 2η ημέρας του Τσάμπιονς Λιγκ και το metrosport.gr γυρνάει τον χρόνο εννιά χρόνια πίσω, όταν ο Σεμπαστιάν Τζοβίνγκο τιμώρησε τους «Μπλε.»

Το ημερολόγιο έγραφε 20 Νοεμβρίου 2012 και οι Ιταλοί φιλοξενούσαν την περσινή κατακτήτρια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, Τσέλσι. Οι «Μπλε» ήταν σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς με ήττα κινδυνεύαν να γίνουν η μοναδική ομάδα που κατακτούν το τρόπαιο την προηγούμενη χρονιά και δεν προκρίνονται στους «16» την επόμενη σεζόν.

Η αναμέτρηση στο Τορίνο ήταν άκρως ανταγωνιστική, με δύο συλλόγους με «βαριές» φανέλες και μάχες σώμα με σώμα. Οι «μπιανκονέροι» ευτύχησαν να ανοίξουν πρώτοι το σκορ, χάρη στο γκολ του Κουαλιαρέλα στο 38΄λεπτό. Στη συνέχεια, η ομάδα του Ντι Ματέο είχε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει αλλά όλες κατέληξαν στο «τείχος» Μπουφόν. Στο 61΄λεπτό, οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματα τους, με τον Αρτούρο Βίνταλ να γίνεται σκόρερ και να...τρελαίνει τους «Γιουβεντίνους» στην εξέδρα. Το «κερασάκι στην τούρτα» το κατάφερε ο Σέμπαστιαν Τζόβινγκο μετά την έξοχη ασίστ του Βίνταλ και με τσίμπημα εκτέλεσε τον Τσέχ.

Τελικά, η Τσέλσι δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τις 16 καλύτερες ομάδες και ακόμα την «στοιχειώνει» το αρνητικό ρεκόρ, έχοντας γίνει η μοναδική κάτοχος, η οποία αποχαιρετά την διοργάνωση από την φάση ομίλων.


Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:

JUVENTUS
Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Lichtsteiner (67' Caceres), Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah, Quagliarella (89' Pogba), Vucinic, (82' Giovinco). 
Αναπληρωματικοί: Storari, Giaccherini, Pepe, Matri.
Προπονητής: Alessio (Conte)
CHELSEA

Cech, Ivanovic, Cahill, David Luiz, Cole, Ramires, Mikel (71' Torres), Azpilicueta (60' Moses), Mata, Oscar, Hazard.
Αναπληρωματικοί: Turnbull, Bertrand, Romeu, Marin, Piazon.
Προπονητής: Di Matteo
Διαιτητής: Çakir 
Βοηθοί: Duran, Ongun 
Τέταρτος: Eysoy 
Βοηθοί περιοχής: Göçek, Yıldırım 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.