Γιούρι Λοντίγκιν: Έδειξε ποιος είναι και ετοιμάζεται για ψηλότερα

Χάρης Εμμανουηλίδης04 Απριλίου 2022

Τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του 2021 ο ΠΑΣ Γιάννενα προχώρησε στον… επαναπατρισμό του Γιούρι Λοντίγκιν έπειτα από ένα διάστημα αποχής έξι μηνών ο έμπειρος πορτιέρε έδειξε πως ήταν σαν να μην έλειψε μία ημέρα. Ο ΠΑΣ βρήκε στον 31χρονο μία σταθερά κάτω από τα δοκάρια του και διεθνής με την Εθνική ομάδα της Ρωσίας έχει αγωνιστεί από τότε σε περισσότερα από 40 παιχνίδια με τους Γιαννιώτες κάνοντας τη δική του νέα αρχή στην καριέρα του.

Oι εξαιρετικές εμφανίσεις του γκολκίπερ έκαναν αρκετές ομάδες να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του δείχνοντας πως ο ίδιος περνάει δεύτερη…νιότη. Το όνομα του μπήκε στο ρεπορτάζ των «μεγάλων» χωρίς ωστόσο να υπάρξει μέχρι στιγμής τίποτα που θα έκανε τον ίδιο να ετοιμάσει τις αποσκευές του για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Τον περασμένο Μάϊο οι Γιαννιώτες ανανέωσαν αυτόματα το συμβόλαιο του αθλητή για έναν ακόμη χρόνο κάτι που σημαίνει πως από το καλοκαίρι μπορεί να βρει την ομάδα με την οποία θα συνεχίσει την καριέρα του εξαργυρώνοντας την παρουσία του στα Ιωάννινα.

Έκλεισε το μάτι στους μεγάλους

Ο Γιούρι Λοντίγκιν που έχει παίξει κομβικό ρόλο στην παρουσία του ΠΑΣ τόσο τη φετινή όσο και την περσινή αγωνιστική περίοδο έκανε με τον τρόπο του και κατά το παρελθόν τους «μεγάλους» να ασχοληθούν με την περίπτωση του.

ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και εν συνεχεία ο Άρης – άλλοι φιλολογικά και άλλοι ουσιαστικά – μπήκαν στη λίστα με τις ομάδες που έστρεψαν το βλέμμα τους στον έμπειρο γκολκίπερ. Στους «ασπρόμαυρους» κατά το παρελθόν είχε μπει στη λίστα με υποψήφιους στόχους ωστόσο ουδέποτε το φλερτ εξελίχθηκε σε κάτι παραπάνω. Εν συνεχεία η ΑΕΚ είχε στρέψει την προσοχή της στον διεθνή πορτιέρε αλλά προκρίθηκαν άλλες λύσεις για τη θέση «1» και ο ίδιος συνέχισε ακάθεκτος την αγωνιστική του άνοδο.

Στην περίπτωση του Άρη τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν εξαιρετική άποψη για τις αγωνιστικές επιδόσεις του 31χρονου, κάτι που τους έκανε να τον προσεγγίσουν για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Οι τότε επαφές τους δεν είχαν αποτελέσματα καθώς οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στο οικονομικό κομμάτι με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να αξιώνει περισσότερα από αυτά που ήθελαν να του δώσουν οι «κιτρινόμαυροι, ωστόσο η επικοινωνία των δύο πλευρών δεν σταμάτησε εκεί.

Με το συμβόλαιο του διεθνή για 11 φορές με την Εθνική Ρωσίας γκολκίπερ να τελειώνει στον ΠΑΣ και τον ίδιο να μπορεί να διαπραγματευτεί σε άλλες συνθήκες, πρέπει να θεωρηθεί σίγουρο πως θα υπάρξει και νέος κύκλος επικοινωνίας που μπορεί να κάνει τον ίδιο κάτοικο Θεσσαλονίκης.

Πως θα ανοίξει χώρος για τον Λοντίγκιν

Στον Άρη υπάρχουν τρεις παίκτες για μία θέση στην εστία. Ο νεαρότερος από όλους Μάριος Σιαμπάνης, ο έμπειρος και πρώτη επιλογή, Χουλιάν Κουέστα και ο Ντένις, που μπορεί να ήρθε για να βάλει ανταγωνισμό στον Ισπανό αλλά δεν το έχει πετύχει μην έχοντας καταφέρει να κερδίσει χρόνο από τον Άκη Μάντζιο αλλά και από τον Χερμάν Μπούργος.

Με βάσει τα μέχρι τώρα δεδομένα οι «κιτρινόμαυροι» θα προσπαθήσουν να αποδεσμευτούν τουλάχιστον από ένα από τα συμβόλαια που υπάρχουν κάτι που μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για ενίσχυση. Αξίζει να σημειωθεί πως ο έμπειρος Λοντίγκιν με 164 εμφανίσεις κάτω από την εστία της Ζενίτ δεν παίζει μόνος τους καθώς υπάρχει σχετική προεργασία και για άλλους γκολκίπερ ενόψει της νέας χρονιάς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.