Γιόσιπ Μίσιτς: Ο αρτίστας από το Βινκόβτσι «ριζώνει» στον ΠΑΟΚ

Χάρης Εμμανουηλίδης14 Ιανουαρίου 2020

«Η ζωή είναι σαν το ποδήλατο. Εάν θέλεις να έχεις ισορροπία πρέπει να κινείσαι διαρκώς», αυτό το απόφθεγμα του Αλμπερτ Αϊνστάϊν το έκανε πράξη ο Γιόσιπ Μίσιτς, ο οποίος δεν σταμάτησε στιγμή να κάνει «πετάλι» στο «ασπρόμαυρο» ποδήλατό του και στο τέλος δικαιώθηκε.

Ενα ποστάρισμα του Γιώργου Σαββίδη ήρθε να τραβήξει πάνω του όλα τα φώτα μετά την νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ.

Το μέλος του Δ.Σ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μέσω social media, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Μίσιτς από την Σπόρτινγκ, με τον 25χρονο να βάζει υπογραφή σε συμβόλαιο 3,5 ετών με τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Πώς όμως ο Κροάτης έκανε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να θέλουν να κλείσουν νωρίτερα την ρήτρα του παίκτη από τα «λιοντάρια»;

Ο 25χρονος μέσος, γεννημένος στην πόλη Βινκόβτσι της Κροατίας, έδειξε ότι η επιμονή, η υπομονή και η σκληρή δουλεία όταν δεν αγωνίζεται ένας παίκτης μπορούν να τον φέρουν σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Το ημερολόγιο έδειχνε 26 Ιανουαρίου του 2019, όταν το ο Κροάτης έφτασε στη Θεσσαλονίκη με στόχο να ενισχύσει την μεσαία γραμμή του Δικεφάλου.


Ο Γιόσιπ Μίσιτς των 10 συμμετοχών και του ενός γκολ σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, τη σεζόν που πέρασε δεν έδειχνε ότι μπορεί να αποτελέσει τον «ρυθμιστή» σε μία ομάδα, κάτι που όμως διέψευσε ο ίδιος με τις εμφανίσεις του.


Στο Χορστ της Ολλανδίας ο ίδιος «άρπαξε» την ευκαιρία από τα μαλλιά και ήρθε να βάλει νέα δεδομένα σε ότι έχει να κάνει τις θέσεις και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την μεσαία γραμμή του Δικεφάλου. Ο ίδιος την περασμένη χρονιά είχε μπροστά του παίκτες όπως οι Σακχόφ, Κάνιας, Ολιβέιρα αλλά και Μαουρίσιο, οι οποίοι το καλοκαίρι είχαν αποχωρήσει ή στην περίπτωση του Μαουρίσιο ήταν εκτός εξαιτίας τραυματισμού.

Ο Αμπέλ Φερέιρα μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον Αρη δήλωσε, «Δεν ξέρω αν είδατε πως έπαιξε ο Μίσιτς. Όλοι εδώ δεν λέγανε και τα καλύτερα λόγια γι αυτόν», δείχνοντας πως πρόκειται και για ένα προσωπικό «στοίχημα» για τον ίδιο τον Πορτογάλο, ο οποίος πίστεψε στον Κροάτη και στη συνέχεια εισέπραξε το αποτέλεσμα στον αγωνιστικό χώρο.

Σε ανύποπτο χρόνο μιλώντας στο Metropolis 95.5, ο Ιβο Βράνιες
, ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον παίκτη του Δικεφάλου, δήλωσε: «Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι εφόσον συνεχίσει έτσι θα είναι στις επόμενες κλήσεις της Εθνικής Κροατίας και θα παίξει στο κέντρο μαζί με Μόντριντς και Ράκιτιτς καθώς είναι στο επίπεδο τους». Μέσα από τη δήλωση του αυτή έδειξε πως ο Γιόσιπ Μίσιτς έχει να δώσει πολλά ακόμα. Και ο Κροάτης το απέδειξε.

Με τις φετινές του εξαιρετικές εμφανίσεις και έχοντας καταγράψει 1.593 αγωνιστικά λεπτά, μοιράζοντας 6 ασίστ και σκοράροντας 5 γκολ έκανε όλους στην Τούμπα να πίνουν νερό στο όνομα του. Ο ίδιος πλέον απέκτησε το προσωνύμιο «Mr. Vertical», έχοντας αποκτήσει την δική του «ταυτότητα» εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.