Γιατί τα παιδιά του Μπιλ Γκέιτς δεν θα κληρονομήσουν... δισεκατομμύρια

Metrosport Team06 Μαΐου 2021

Οι δισεκατομμυριούχοι Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι χωρίζουν μετά από σχεδόν 30 χρόνια γάμου. Το ζευγάρι μοιράστηκε τα νέα στο Twitter, γράφοντας ότι «μετά από πολλή σκέψη» είχαν αποφασίσει να χωρίσουν.

Οι Γκέιτς δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν ακόμη στο Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, το μεγαλύτερο ιδιωτικό φιλανθρωπικό ίδρυμα στον κόσμο.

«Συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε μια πίστη σε αυτήν την αποστολή και θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας μαζί στο ίδρυμα, αλλά δεν πιστεύουμε πλέον ότι μπορούμε να μεγαλώσουμε μαζί ως ζευγάρι σε αυτήν την επόμενη φάση της ζωής μας», δήλωσαν.

Μετά τη δημοσίευση των ειδήσεων, η Τζένιφερ, η μεγαλύτερη από τα τρία παιδιά τους, έγραψε στο Instagram ότι ήταν ένα «δύσκολο χρονικό διάστημα» για όλη την οικογένεια.

«Σας ευχαριστούμε που καταλάβατε την επιθυμία μας για προστασία της ιδιωτικής ζωής, ενώ θα περιηγηθούμε στις επόμενες φάσεις της ζωής μας», πρόσθεσε.

Είναι από καιρό γνωστό ότι η Τζένιφερ και τα δύο αδέλφια της δεν θα κληρονομήσουν την τεράστια περιουσία των γονιών της, η οποία εκτιμάται από το Forbes ότι ανέρχεται σε 130,5 δισεκατομμύρια δολάρια (94 δισεκατομμύρια λίρες).

Το 2014, ο κ. Gates ανακοίνωσε σε μια διάσκεψη TED στον Καναδά ότι το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του θα δοθεί στα ιδρύματα της οικογένειας.

Τρία χρόνια αργότερα, είπε ότι τα τρία του παιδιά θα κληρονομήσουν 10 εκατομμύρια δολάρια το καθένα (7,2 εκατομμύρια λίρες).

«Πιστεύω σίγουρα ότι αφήνοντας τα παιδιά τεράστια χρηματικά ποσά δεν είναι χάρη σε αυτά. Ο Γουόρεν Μπάφετ ήταν μέρος ενός άρθρου στο Fortune το οποίο μίλησε για αυτό το 1986 πριν τον συνάντησα και με έκανε να το σκεφτώ και να αποφασίσω ότι είχε δίκιο », είπε εκείνη την εποχή.

Αν και οι οικονομικές επιπτώσεις του χωρισμού των Γκέιτς δεν είναι γνωστές, ένας κριτικός είπε ότι η απόφαση θα έχει μεγάλο αντίκτυπο εκτός της οικογένειας.

Ο Anand Giridharadas, συγγραφέας του "Winners Take All", δήλωσε στο Reuters ότι το διαζύγιό τους "θα επηρεάσει τους κόσμους των επιχειρήσεων, της εκπαίδευσης, της δημόσιας υγείας, της κοινωνίας των πολιτών, της φιλανθρωπίας και πέραν αυτών".

«Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κοινωνία μας έχει κάνει το τεράστιο λάθος να αφήσει τον πλούτο να αγοράσει την ευκαιρία να λάβει οιονεί κυβερνητικές αποφάσεις ως ιδιώτης πολίτης», είπε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.