Γιαννούλης: Θύμισε πάλι το λόγο που τον απέκτησε η Νόριτς

Κωστής Παναγιώτου30 Απριλίου 2022

Κάθε αρχή και δύσκολη, με τον Δημήτρη Γιαννούλη να επιβεβαιώνει την φράση του σοφού λαού. Ο 26χρονος έζησε πέρυσι την απόλυτη ευτυχία με τη φανέλα της Νόριτς, κατακτώντας τη Championship, παίρνοντας ταυτόχρονα την άνοδο στην Premier League.

Η ονειρική πρώτη σεζόν με τα «καναρίνια» δεν συνεχίστηκε ιδανικά στις πρώτες στροφές του φετινού πρωταθλήματος, με τον Κατερινιώτη αριστερό μπακ να βιώνει δύσκολες καταστάσεις.

Βέβαια, το πρόγραμμα της ομάδας του δεν τον ευνόησε, αντιθέτως τον έριξε στα βαθιά από νωρίς. Και το όνειρο της Premier League έγινε εφιάλτης, με τον Έλληνα διεθνή να βρίσκει πλέον τα πατήματά του και να θυμίζει τους λόγους που η Νόριτς τον απέκτησε από τον ΠΑΟΚ.

Τα λόγια του Φάρκε ήταν σαν μαχαιριά

Η πρώτη αγωνιστική στα σαλόνια της Αγγλίας έφερε τον Γιαννούλη αντιμέτωπο με τον Σαλάχ, οπότε ο Έλληνας διεθνής έπρεπε από τα πρώτα κιόλας λεπτά στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου να αντιμετωπίσει ένα εκ των κορυφαίων.

Ο Αιγύπτιος πέτυχε ένα γκολ και έδωσε μια ασίστ, με τον Γιαννούλη να παίρνει μια γεύση, όχι και τόσο γλυκιά. Στη δεύτερη αγωνιστική η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχτηκε τα «καναρίνια» σε μια αναμέτρηση που ο Έλληνας αμυντικός θα ήθελε να ξεχάσει γρήγορα.

Ο αγώνας λήγει με τη Σίτι να επικρατεί με 5-0 και τον 26χρονο μπακ να αποχωρεί από το παιχνίδι στην ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου. Ο τότε προπονητής της Νόριτς, Ντάνιελ Φάρκε, ρωτήθηκε για την αλλαγή του Γιαννούλη και η απάντηση του σίγουρα ήταν σαν μαχαιριά για τον Έλληνα.

«Ήταν ένα σκληρό πρώτο ημίχρονο για τον Ντίμι. Ήταν μία δύσκολη αρχή για εκείνον και είναι η πρώτη φορά που παίζει στο συγκεκριμένο επίπεδο. Την προηγούμενη αγωνιστική, αντιμετώπισε τον Σαλάχ, ο οποίος τελείωσε το ματς με ένα γκολ και δύο ασίστ. Ήθελα να περιμένω μέχρι το ημίχρονο ώστε να μην τον ντροπιάσω τόσο πολύ και πρέπει να αποδεχτούμε ότι είναι η πρώτη του φορά σε αυτό το επίπεδο.

Πρέπει να προσαρμοστεί και ξέρει ότι πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτή τη θέση με περισσότερη ποιότητα. Είναι ένας σημαντικός παίκτης για εμάς, τον θέλουμε σε φόρμα και θα προσαρμοστεί σε αυτό το επίπεδο, χωρίς καμία αμφιβολία», είχε δηλώσει ο Γερμανός τεχνικός μετά τη λήξη του αγώνα.

Ακολούθησε μια συμμετοχή ως αλλαγή στη νίκη πρόκριση απέναντι στη Μπόρνμουθ για τα Carabao Cup και στις επόμενες δύο αγωνιστικές με Λέστερ και Γουότφορντ παρέμεινε στον πάγκο.

Ο δρόμος για την επανεμφάνισή του ήταν δύσβατος

Μετά από ένα μήνα είδε ξανά την πόρτα της βασικής ενδεκάδας στην αναμέτρηση με τη Λίβερπουλ για το Carabao Cup (18/9), μένοντας στο αγωνιστικό χώρο όλο το 90λπετο.

Στις 2/10 αγωνίζεται ξανά ως βασικός με τη Μπέρνλι και μερικές μέρες αργότερα πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα της Νόριτς στο ματς με τη Μπράιτον.

Στατιστικά

Επαφές

70

Επιτυχημένες πάσες

25 (80,6%)

Πάσες-κλειδιά

2

Κλεψίματα

3

Τάκλιν

2

Κερδισμένες μονομαχίες

7/11

Επιτυχημένες ντρίπλες

2/3 (66,3%)

Μάλιστα, ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του, με βαθμό αξιολόγησης 7,6.

Και εκεί που όλοι πίστευαν ότι ο Έλληνας μπακ βρήκε πάλι τα πατήματά του έρχεται μια ακόμη δύσκολη βραδιά τόσο για τον ίδιο, όσο και για τη Νόριτς. Ο διασυρμός από την Τσέλσι με 7-0 στο Στάμφορντ Μπριτζ ανάγκασαν τον Φάρκε να τον αντικαταστήσει πάλι, μετά το πρώτο μέρος.

Ο Γερμανός προπονητής αποχωρεί μετά την πρώτη του νίκη στον πάγκο της Νόριτς στην Premier League, αντιλαμβανόμενος πως το τρένο της παραμονής στην πρώτη κατηγορία έχει περάσει προ πολλού. Με τον Ντιν Σμιθ να αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας στις 15/11, ξεκινώντας βασικό τον Γιαννούλη, στην πρώτη αναμέτρηση ως πρώτος προπονητής της αγγλικής ομάδας, απέναντι στη Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ.

Μάλιστα, ο 51χρονος τεχνικός δέχθηκε αμφισβήτηση για τη συμμετοχή του Έλληνα διεθνή, με τον ίδιο να υπερασπίζεται τον ποδοσφαιριστή του και την επιλογή του να ξεκινήσει βασικός απέναντι στους κόκκινους διαβόλους : «Υπάρχουν πολλοί αμυντικοί που έχουν δυσκολευτεί απέναντι στους επιθετικούς των Λίβερπουλ, Σίτι και Τσέλσι. Οπότε δεν διαβάζω και πάρα πολλά για αυτό. Ο Ντίμι προπονήθηκε πολύ καλά και τράβηξε τα βλέμματά μας».

Μάλιστα, στις 30/11 πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι με τη Νιουκάστλ, δίνοντας την ασίστ στο γκολ της ισοφάρισης του Πούκι.

Το κλείσιμο του ημερολογιακού έτους 2021 ήταν, όμως, εφιαλτικό για τον Γιαννούλη. Μπορεί απέναντι στη Τσέλσι και στη Σίτι ν υποχρέωσε τον προπονητή του να τον κάνει αλλαγή, αλλά απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας στις 28/12 βίωσε τη χειρότερη βραδιά με την κίτρινη φανέλα.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τη Νόριτς να ηττάται με 3-0 από την Πάλας, η οποία πέτυχε και τα τρία τέρματα στο πρώτο μέρος με τον Γιαννούλη να γίνεται στόχος από τους παίκτες του Πατρίκ Βιερά, με τον Σμιθ να προχωράει στην αντικατάσταση του 26χρονου, οποίος βαθμολογήθηκε από το σύστημα αξιολόγησης με 5.9 για τα 45 λεπτά που πάτησε το χορτάρι, συγκεντρώνοντας τη χειρότερη βαθμολογία από όλους του συμπαίκτες του και τη χειρότερη στη μέχρι τώρα πορεία του με τα «καναρίνια».

Η αδυναμία του να πασάρει με ασφάλεια και η δυσκολία του να ανακόψει τους αντιπάλους του ήταν και οι λόγοι της αντικατάστασής του.

Στατιστικά

Επαφές

31

Επιτυχημένες πάσες

9 (69,2)

Κλεψίματα

1

Τάκλιν

1

Κερδισμένες μονομαχίες

3/8

Η επάνοδός του

Πέρασαν δύο μήνες μέχρι να πάρει ξανά φανέλα βασικού, απέναντι στη Λίβερπουλ για το FA Cup (2/3), με τον Σμιθ να μην τον εμπιστεύεται, μετά το παιχνίδι με την Πάλας.

Ο Μάρτιος έκλεισε με τον Γιαννούλη να μην αγωνίζεται ξανά, μένοντας σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια στον πάγκο ( Μπρέντφορντ, Τσέλσι και Λιντς ).

Η επανεμφάνισή του ήρθε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αγωνιζόμενος πάλι ως βασικός στον αγώνα με τη Μπράιτον και ακολούθησαν ακόμα τρεις εμφανίσεις στο βασικό σχήμα, με Μπέρνλι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νιουκάστλ.

Στην αναμέτρηση του Ολντ Τράφορντ ο Γιαννούλης πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση και στα 90 λεπτά που αγωνίστηκε.

Τα στατιστικά του Γιαννούλη απέναντι στη Μαν. Γιουνάιτεντ:

Επαφές

70

Επιτυχημένες πάσες

29 (74,4%)

Πάσες-κλειδιά

1

Κλεψίματα

1

Τάκλιν

7

Κερδισμένες μονομαχίες

15/19

Ντρίπλες

6/8 (75%)

Η Νόριτς αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας και μόνο με ένα θαύμα μπορεί να παραμείνει στην Premier League. Ο Δημήτρης Γιαννούλης από την άλλη, αν συνεχίσει να πραγματοποιεί αντίστοιχες εμφανίσεις με τις τελευταίες, μπορεί να ελπίζει στην παραμονή του στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Data: SofaScore

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.