Γιαννούλης-Λημνιός: Η σεζόν που θα θυμούνται για πάντα

Χρύσανθος Δοβλέτογλου19 Μαρτίου 2020

Ο ΠΑΟΚ βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό την τρέχουσα σεζόν στις επιδόσεις κάποιων Ελλήνων παικτών του, οι οποίοι είναι, μάλιστα, νεαροί σε ηλικία και έχουν όλα τα χρόνια μπροστά τους – εφόσον φυσικά παραμείνουν – να προσφέρουν ακόμη περισσότερα.

Οι δύο πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις της φετινής ομάδας είναι οι Δημήτρης Γιαννούλης και Δημήτρης Λημνιός, οι οποίοι έγιναν επί ημερών Αμπέλ Φερέιρα βασικοί και αναντικατάστατοι και απέδειξαν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Ο Γιαννούλης μετά το πέρασμά του από Βατανιακό, Πιερικό, Βέροια, Ανόρθωση και Ατρόμητο ήρθε και καθιερώθηκε έχοντας καταγράψει, έως τώρα, τις περισσότερες συμμετοχές σε μία σεζόν στην καριέρα του, 34 στον αριθμό, ενώ έχει μοιράσει και πέντε ασίστ.

Η φετινή χρονιά είναι ξεχωριστή για ακόμη έναν λόγο για τον διεθνή μπακ. Γιατί σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, στο εντός έδρας παιχνίδι με την Σλόβαν Μπρατισλάβας, ενώ, πρέπει να σημειωθεί, ότι βρίσκεται μόλις συμμετοχή μακριά από τις 200 σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ο 25χρονος αμυντικός, εξάλλου, τους τελευταίους μήνες του 2019 έκανε το «μπαμ» με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με τρεις βασικές παρουσίες στα ματς κόντρα σε Βοσνία, Αρμενία και Φινλανδία, πραγματοποιώντας θετικές εμφανίσεις.

Ο Λημνιός άρχισε να σκοράρει

Τις προηγούμενες σεζόν ο Δημήτρης Λημνιός ξεχώριζε για την ταχύτητα και την «έκρηξή» του, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις τα χαλούσε στην τελική προσπάθεια. Αυτό, πλέον, φαίνεται από τους αριθμούς, να έχει αλλάξει, καθώς έχει πετύχει φέτος τα περισσότερα γκολ στην καριέρα του σε μία σεζόν, έξι στον αριθμό.

O 22χρονος μεσοεπιθετικός δούλεψε πάνω στον συγκεκριμένο τομέα και τα αποτελέσματα φαίνονται στο γήπεδο, δικαιώνοντας τον Αμπέλ Φερέιρα που τον καθιέρωσε στο δεξί – κυρίως – άκρο της γραμμής κρούσης. Τέλος, πρέπει να καταγράψουμε, ότι παρά το νεαρό της ηλικίας του, βρίσκεται μόλις μία συμμετοχή μακριά από τις 150 στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, με Ατρόμητο και ΠΑΟΚ. Φέτος στο παλμαρέ του και τέσσερις ασίστ.

Ακολουθούν από πίσω και άλλοι νεαροί Ελληνες που έχουν τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν, εφόσον, φυσικά, τους δοθεί ο απαραίτητος χρόνος συμμετοχής. Η πιο ενδεικτική περίπτωση είναι του Λάζαρου Λάμπρου, ο οποίος σε 11 παρουσίες φέτος, μόλις οι τέσσερις στο αρχικό σχήμα, μέτρησε τρία τέρματα. 

* Οι αριθμοί που αναφέρουμε αφορούν όλες τις διοργανώσεις

Στο «ραντάρ» ευρωπαίκών ομάδων και οι ισχυρές ρήτρες 


Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε πως και οι δύο παίκτες έχουν αυτή την στιγμή ισχυρή μεταπωλητική αξία και εφόσον κατατεθεί από ομάδα του εξωτερικού μία δελεαστική πρόταση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να τους παραχωρήσει, τότε το θέμα είναι ανοιχτό. Θυμίζουμε πως η ρήτρα που έβαλε ο Δικέφαλος στον Γιαννούλη ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ ενώ του Λημνιού προσδιορίζεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ. Ηδη έχουν γίνει διερευνητικές επαφές και με τους δύο παίκτες προκειμένου να συζητηθεί η ανανέωση των συμβολαίων τους με τον ΠΑΟΚ με την προοπτική να αυξηθούν τόσο οι απολαβές τους όσο και οι αντίστοιχες ρήτρες. Επί της ουσίας, οι τελικές επαφές θα γίνουν όταν το επιτρέψουν οι κατάλληλες συνθήκες, όμως είναι φανερό πως ήδη υπάρχει διάθεση για ανανέωση.
Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως και οι δύο παίκτες βρέθηκαν στο «ραντάρ» ευρωπαϊκών ομάδων καθώς σκάουτερ τόσο από την Ιταλία όσο και από την Γερμανια τους παρακολούθησαν σε επίσημα παιχνίδια. Παρά το ενδιαφέρον όμως, καμία ομάδα δεν κατεθεσε επίσημη πρόταση στον ΠΑΟΚ. Όλα αυτά μέχρι σήμερα. Από αύριο, κανείς δεν ξέρει τι θα προκύψει.


* Από την έντυπη έκδοση της «Μ»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.