Γιάννης Γκέλιος: Ο Έλληνας «ήρωας» της Κιελ που απέκλεισε την Μπάγερν Μονάχου

Metrosport Team14 Ιανουαρίου 2021

Πρώτο θέμα στην Γερμανία ο Έλληνας Γιάννης Γκέλιος, ο οποίος με την ηρωική του εμφάνιση κόντα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου, την οποία πέταξε και εκτός Κυπέλλου Γερμανίας, έχει γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών της Κιελ, οι οποίοι ζουν μοναδικές στιγμές.

Η χθεσινή εμφάνιση του Γιάννη Γκέλιου, είναι βέβαιο πως θα του μείνει για πάντα αξέχαστη, και αυτό διότι κατάφερε να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του, κόντρα στην Μπάγερν του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Έλληνας «κίπερ», κράτησε το 2-2 στην κανονική διάρκεια αλλά και την παράταση, ενώ κατάφερε να αποκρούσει το πέναλτι του Ισπανού Ρόκα, χαρίζοντας την πρόκριση στην Κιελ.

Ποιος είναι όμως ο Γιάννης Γκέλιος; 

Ο 28χρονος Ελληνας ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καρίερα από τις ακαδημίες της Άουγκσμπουργκ, ενώ έχει αγωνιστεί και με την Εθνική ομάδα των Ελπίδων. Στην γερμανική ομάδα,παρέμεινε μέχρι το 2018 και κατέγραψε 24 εμφανίσεις με την Κ19 και 117 με την δεύτερη ομάδα. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του η Χάνσα Ρόστοκ στην οποία πραγματοποίησε 41 εμφανίσεις, χωρίς ωστόσο να παραμένει για παραπάνω από μία σεζόν, καθώς το 2019, η Χόλσταϊν Κίελ, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας, έβγαλε από τα ταμεία της ένα ποσό της τάξεωμς των 300 χιλιάδες ευρώ για να τον κάνει δικό της, και δεν το μετάνιωσε Οι άνθρωποι του συλλόγου είδαν τις ικανότητες του και αισθάνθηκαν πως μαζί του κάτω από τα δοκάρια μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς.

Από την Άουγκσμπουργκ στον...Ηρακλή

Κατάγεται πό το Δασοχώρι Σερρών και είναι αγωνιστικό «γέννημα θρέμμα» της ομώνυμης τοπικής ομάδας. Θεωρείται εξαιρετικά ταλαντούχος και διαθέτει πολύ καλή σωματοδομή για τη θέση του, ωστόσο, δεν κατάφερε επί σειρά ετών να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Άουγκσμπουργκ.  Τότε είχε προταθεί σε αρκετές ελληνικές ομάδες, ανάμεσα τους και ο... Ηρακλής, στον οποίο είχε δοκιμαστεί μάλιστα, αλλά τελικά δεν έγινε το deal παρά τις εξαιρετικές εντυπώσεις που είχε αφήσει.

«Ήθελα μία αλλαγή, αλλά δυστυχώς οι διαπραγματεύσεις με τις υπόλοιπες ομάδες δεν ολοκληρώθηκαν με αποτέλεσμα να μείνω δίχως ομάδα. Είμαι χαρούμενος που η Άουγκσμπουργκ μου έδωσε μία ακόμα ευκαιρία και θα έχω τη δυνατότητα να δουλέψω και να γίνει ακόμα καλύτερος», είχε δηλώσει ο Γκέλιος μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου του με την Άουγκσμπουργκ.

Τρια χρόνια αργότερα, οι εμφανίσεις του έφεραν στην πόρτα του την Χάνσα Ρόστοκ, η οποία του πρότεινε πρωταγωνιστικό ρόλο, ωστόσο το «αντίο» με την Άουγκσμπουργκ, δεν ήταν εύκολο για τον νεαρό. «Η απόφαση να αποχωρήσω ύστερα από 17χρόνια δεν ήταν εύκολη για εμένα. Αλλά ήθελα να βελτιωθώ και για τον λόγο αυτό έπρεπε να μετακομίσω σε άλλον σύλλογο ώστε να καταφέρω στο μέλλον να βρεθώ στο κορυφαίο επίπεδο. Όνειρο μου είναι να επιστρέψω και πάλι εδώ ως το νούμερο ένα», ήταν τα λόγια του τότε.

Πάντως τα πράγματα κύλησαν καλύτερα στη συνέχεια για τον Γκέλιο, καθώς με το «καλημέρα» στη Χάνσα Ρόστοκ, πήρε γάντια βασικού στην ομάδα της Γ' Γερμανίας και κατάφερε να έχει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του (39 στο σύνολο) όντας το «νούμερο ένα» κάτω από την εστία της ομάδας του. Ο Ελληνας πορτιέρε συνέχισε την ανοδική του πορεία και την επόμενη σεζόν έγινε κάτοικος Κιέλου. Με την ομάδα της Χόλσταϊν τον Φλεβάρη του 2020, είχε κάνει ντόρο στη Γερμανία, όταν εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή του ντέρμπι της Bundesliga 2, Χόλσταϊν Κίελ - Ζανκτ Πάουλι 2-1. Σε εκείνο το παιχνίδι είχε αποκρούσει πέναλτι στο 95ο λεπτό και έσωσε την εστία του σε έμμεσο φάουλ των φιλοξενούμενων, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Και όλα αυτά μέχρι την χθεσινή μέρα, όπου ήρθε και η μεγαλύτερη διάκριση στην καρίερα του Έλληνα τερματοφύλακα, μετά τον αποκλεισμό της Μπάγερν στα πέναλτι, αποκρόουοντας μάλιστα και το πέναλτι του Ρόκα. Δεν θα μπορούσα ποτέ να το φανταστώ. Ηταν ότι καλύτερο αυτό που συνέβη. Ο προπονητής μας είπε πριν τον αγώνα ότι οι πιθανότητες μας ήταν μικρές αλλά δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε απέναντι στην Μπάγερν. Κανείς δεν θα ξεχάσει την Χολστάιν Κίελ. Το πέναλτι του Ρόκα ήταν το πιο σημαντικό που έχω αποκρούσει στην καριέρα μου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γκέλιος στο Sky Sport μετά το τέλος του αγώνα.

Η απόκρουση - πρόκριση του Γκέλιου


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.