Για την δυάδα, το γόητρο και τον λαό του ΠΑΟΚ

Metrosport Team04 Ιανουαρίου 2023

Μόνο ΠΑΟΚ περιόδου Σαββίδη δεν θυμίζουν οι επιδόσεις της ομάδας στα clasico με τον Αρη από την μέρα που επέστρεψε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Τα πέντε ματς μακριά από την νίκη και μάλιστα χωρίς να έχει σκοράρει είναι εντελώς ξένη επίδοση για μία ομάδα που έχει καταγράψει μία σημαντική ευρωπαϊκή πορεία και έπαιξε και σε έναν τελικό Κυπέλλου. 

Ο Ρουμάνος τεχνικός και οι παίκτες του έχουν βάλει σκοπό να βάλουν τέλος στην κακή αυτή μίνι παράδοση και κατεβαίνουν το βράδυ (20:00) με μοναδικό στόχο την νίκη και μία πειστική εμφάνιση κόντρα στον συμπολίτη. Το γόητρο είναι, βέβαια, το ένα κίνητρο για νίκη απόψε, ένα άλλο είναι ο κόσμος που θα γεμίσει την Τούμπα διψασμένος να δει την ομάδα του που η τελευταία παράστασή της στην Τούμπα ήταν στις 13 Νοεμβρίου στο παιχνίδι με τον Βόλο. 

Συνολικά 52 μέρες χωρίς ΠΑΟΚ είναι πολλές για έναν κόσμο που έχει τον Δικέφαλο μέρος της καθημερινότητάς του. Ωστόσο, το πιο σημαντικό κίνητρο είναι ο στόχος της δυάδας και ειδικά μετά την χθεσινή γκέλα της ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να πλησιάσει στους τρεις βαθμούς από την Ενωση και αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη. 

Η απώλεια της νίκης στο Περιστέρι πόνεσε και αυτό κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη να πάρει τους τρεις βαθμούς απόψε και να δείξει ότι μάχεται με όλες τις δυνάμεις τους για ένα εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι επιλογές για την αποστολή της ομάδας Μετά την προπόνηση που έγινε χθες το απόγευμα στην ανανεωμένη από πλευράς τερέν (διαθέτει πλέον ψυχρόφιλο τάπητα), ο προπονητής του ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την αποστολή στην οποία περιλαμβάνει τον Φιλίπε Σοάρες, όχι όμως και το Ιβάν Νάσμπεργκ που έμεινε εκτός, μαζί με τους τραυματίες Ελ Καντουρί, Τσαούση και Κούρτιτς. 

Το αν ο νεαρός Πορτογάλος πάρει θέση στην ενδεκάδα είναι κάτι που θα φανεί σήμερα, και το ίδιο ισχύει και για τον συμπατριώτη του, Τιάγκο Ντάντας. Το πλέον πιθανό σενάριο είναι να διατηρηθεί η ενδεκάδα του αγώνα με τον Ατρόμητο, με μόνη ίσως αλλαγή την παρουσία του Λύρατζη αντί του Βιεϊρίνια που μπήκε έκτακτα στο Περιστέρι ή του Σάστρε που έπαιζε τελευταία στο δεξί άκρο της άμυνας. Οσον αφορά τέλος την τελευταία προπόνηση/χαλάρωμα, αυτή περιείχε μπόλικη τακτική και εξάσκηση σε στημένες φάσεις.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.