Για όνομα του Θεού, ας μη φτάσουμε στο σημείο να επιβληθεί η ευσυνειδησία

Στέλιος Γρηγοριάδης14 Μαρτίου 2020

Αγαπητή Metrosport,

Λογικό και αναμενόμενο ήταν. Κλειστά τα πάντα, εκτός από σούπερ μάρκετ, εστίαση με delivery, φούρνους και φαρμακεία. Θα ήταν αυτοκτονία αν περιμέναμε να γίνουμε Ιταλία για να φτάσουμε στο απόλυτο, σχεδόν, των μέτρων. Η Ιταλία έχασε τον έλεγχο, το πληρώνει ακριβά και, χωρίς να το θέλει, έγινε το παράδειγμα προς αποφυγή. 

Συνεπώς, χίλιες φορές καλύτερα να μας φαίνεται υπερβολική η κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα, παρά να θρηνήσουμε πολλά περισσότερα θύματα επειδή δεν γίναμε υπερβολικοί. Άλλωστε, όπως βλέπετε, την ίδια τακτική ακολουθούν σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρε και την ίδια είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν οι περισσότερες χώρες του πλανήτη.

Ναι, πρόκειται για τεράστιο οικονομικό πλήγμα σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων επαγγελματιών. Το στοίχημα είναι, όμως, να κερδηθεί η μάχη της αναχαίτισης της διασποράς του κορωναϊού και σ’ αυτή τη μάχη πρέπει να συμμετέχουμε όλοι, ακόμη κι αν κάποιοι από εμάς θα υποβληθούν σε μεγαλύτερες θυσίες. Πρέπει, για να το πούμε αλλιώς, να κερδίσουμε χρόνο. Να κυλήσουν οι επόμενοι δύο κρίσιμοι μήνες με τα λιγότερα δυνατά θύματα, τα λιγότερο δυνατά κρούσματα και τη μικρότερη δυνατή μετάδοση του ιού. 

Το δυστύχημα είναι ότι υπάρχουν πολλοί ανάμεσά μας που ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης. Κανείς δεν πρέπει να πανικοβάλλεται, αλλά και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια ούτε τον εαυτό του ούτε τους συνανθρώπους τους. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. “Χτυπάει” αξιωματούχους χωρών μέχρι απλούς πολίτες, αθλητές, ακόμη και τους ίδιους τους γιατρούς, μεγάλους, μικρούς, άνδρες, γυναίκες, πλούσιους και φτωχούς. 

Μπορεί να “επισκεφτεί” τον καθένα από εμάς και πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να αποτρέψουμε αυτή την “επίσκεψη”, που δεν θα απειλήσει μόνο εμάς αλλά και πολλούς άλλους ανθρώπους και όχι μόνο τα συγγενικά μας πρόσωπα.

Με λόγια λόγια, κανείς δεν δικαιούται να είναι ασυνείδητος και θα είναι τραγικό αν η ευσυνειδησία επιβληθεί με τις αυστηρές ποινές που εισηγήθηκε ο Αρειος Πάγος. Αλίμονο αν πρέπει να κρέμεται πάνω από το κεφάλι μας ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για να προστατεύσουμε την ίδια τη ζωή μας.

ΥΓ. Έκκληση προς όλους τους νεαρούς, ηλικίας από 15 έως 35 ετών, που είναι πιο “χαλαροί” απ’ όλους: Σκεφθείτε ότι, μη πειθαρχώντας στα μέτρα, μπορείτε να σκοτώσετε πολλούς ανθρώπους, ή και να τους ταλαιπωρήσετε αφάνταστα στέλνοντάς τους να παλεύουν για την επιβίωσή τους στα νοσοκομεία...

Στέλιος Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.