Για μία θέση στον... ήλιο

Δημήτρης Μπασμπαρέλας17 Αυγούστου 2020

Η Ιντερ αντιμετωπίζει σήμερα το βράδυ τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο Ντίσελντορφ (22:00), με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Europa League, της 21ης Αυγούστου στην Κολωνία. Το παρελθόν τους είναι μικρό.

* Οι δύο τους έχουν συναντηθεί μόλις μία φορά και δη στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League το 2005/06, όταν οι Ιταλοί είχαν αποκλείσει τους Ουκρανούς, με 2-0 εκτός έδρας νίκη, χάρη στα γκολ του Μάρτινς και του Αντριάνο, ενώ στον επαναληπτικό, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες, χάρη στα γκολ των Ρεκόμπα και Ελάνο.

* H Ιντερ είναι στο Νο39 του UEFA Ranking, ενώ η Σαχτάρ έχει ανέβει στο Νο14. Αμφότερες άρχισαν φέτος την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια από το Champions League, όπου βρέθηκαν ως τρίτες στο Europa League.
Η Ιντερ αρχικά απέκλεισε τη Λουντογκόρετς στους "32" και στη συνέχεια σε μονά ματς τις Χετάφε και Μπάγερ Λεβερκούζεν. Η Σαχτάρ πέταξε έξω την Μπενφίκα, τη Βόλφσμπουργκ και σε νοκ άουτ ματς τη Βασιλεία.

* Η 2η της φετινής Serie A, Ιντερ, του Αντόνιο Κόντε (σ.σ. δεν θα έχει Βεσίνο και Σάντσες) προέρχεται από πέντε σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.
Για την ακρίβεια, έχει να χάσει από τις 5 Ιουλίου (σ.σ. 2-1 εντός έδρας από την Μπολόνια). Εκτοτε, μετρά επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες.

* Η Σαχτάρ, η οποία παρεμπιπτόντως θα παίξει πλήρης, είναι αήττητη στα τελευταία 11 επίσημα παιχνίδια. Εχει εννιά νίκες και δύο ισοπαλίες. Αρα, κι αυτή είναι σε τοπ φόρμα, όπως και η Ιντερ. Ο Κόντε θα παίξει με 3-5-2, ενώ η Σαχτάρ με 4-3-3.

* Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Πολωνός Μαρσίνιακ, ο οποίος είχε διευθύνει και τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γουλβς.

* Οι Μιλανέζοι έχουν τέσσερις προκρίσεις και τρεις αποκλεισμούς ως ρεκόρ στα ημιτελικά, ενώ υπενθυμίζεται ότι έχουν κατακτήσει τρεις φορές το τρόπαιο (1990/91, 1993/94, 1997/98). Από την άλλη, η Σαχτάρ έχει μία πρόκριση και έναν αποκλεισμό στα ημιτελικά, ενώ έχει κατακτήσει το τρόπαιο μία φορά (2008/09).
* Ο Ζούνιορ Μοράες έχει βάλει 25 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις για τους Ουκρανούς. Οποτε σκοράρει, η Σαχτάρ δεν χάνει. Στον φετινό θεσμό έχει βάλει τέσσερα γκολ.
* Για την Ιντερ πρώτος σκόρερ της στο Europa είναι ο Ρομέλου Λουκάκου. Σε τέσσερα ματς έχει βρει δίχτυα ισάριθμες φορές και έχει επίσης και μία ασίστ.

Πιθανές συνθέσεις:

Ιντερ:
Χαντάνοβιτς – Γοδίν, Ντε Φράι, Μπαστόνι – Ντ’ Αμπρόζιο, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Γκαλιαρντίνι, Γιανγκ – Λουκάκου, Λαουτάρο Μαρτίνες



Σαχτάρ:
Πιάτοβ – Ντοντό, Κρίβτσοβ, Μπόνταρ (Χοτσολάβα), Ματβιένκο – Μάρκος Αντόνιο, Στεπανένκο – Μάρλος, Άλαν Πάτρικ, Τάισον – Ζούνιορ Μοράες

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.