Για κάθε κενό, ανά πάσα στιγμή…

Αρις Νικολάκης18 Ιουνίου 2021

Είναι γνωστό τοις πάσι ο άγραφος νόμος της μπάλας. Όλοι σε μία ομάδα πωλούνται. Και με την καλή έννοια… Διακινούνται! Μόνον η ιδιοκτησία της παραμένει – εάν κι εφ’ όσον το θέλει – αμετακίνητη … εις τους αιώνες των αιώνων. Που λέει ο λόγος.

Παίκτες και προπονητές και λοιποί παράγοντες της είναι - επιτρέψετε μας τη λέξη – αναλώσιμοι. Με την καλή έννοια, πάντα. Έτσι; Ως εκ τούτου κι επειδή στον ΠΑΟΚ ιδιαίτερα, ο κόσμος του έχει ζήσει – με την ευρεία έννοια – μεταγραφές… Πωλήσεις κι αποχωρήσεις… Ουδεμία εκ νέου θα τον εξέπληττε.

Όχι, όχι. Δεν γνωρίζουμε κάτι. Δεν οσφρανθήκαμε ή δεν αφουγκρασθήκαμε οτιδήποτε. Δεν καταγράψαμε υποψία ανάλογης με το θέμα μας έκπληξης αλλά… Θα αρνιόταν ο ΠΑΟΚ μία τρελή πρόταση για τον Χρήστο Τζόλη; Ή μία επίσης στα όρια της… τρέλας, πρόταση για τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη;

«Μόνον τρελοί θα πωλούσαν αυτούς τους παίκτες», μάς είπε πρόσφατα σώφρων – με πολλά, πάρα πολλά χιλιόμετρα κι εμπειρίες στην διαδρομή του - παράγοντας του ΠΑΟΚ. Και ποιους τού λέει, τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ εάν κι εφ’ όσον – μία υπόθεση επιχειρούμε – τρελαθεί από μία προσφορά… τρέλας; Ουδείς!

Δεν υπονοούμε οτιδήποτε. Το καθιστούμε σαφές. Απλά, καθώς πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται… Μεταγραφική περίοδο διανύουμε… Δε θεωρούμε, πως θα εκπλαγεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ εάν κι εφ’ όσον – επιμένουμε στην υπόθεση μας - καταφθάσει ασμένως μία τρελή πρόταση για οποιονδήποτε παίκτη, τον οποίο δεν μπορεί να φαντασθεί (ο κόσμος του ΠΑΟΚ) με άλλη φανέλα.

Και δεν ανατρέχουμε βαθιά στο παρελθόν. Τούτο για να θυμίσουμε, επί παραδείγματι, την «κεραυνό εν αιθρία» … μεταγραφή του Τάις Λίμπρεχτς από τον ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό επί αείμνηστου λεβεντάνθρωπου Χάρη Σαββίδη. Ανατρέχουμε σε πιο ρηχά νερά. Περίμενε οποιοσδήποτε τη μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου μεταγραφή του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς; Ουδείς!

Καθώς τυγχάνει, να είμαστε κοινωνοί συζητήσεων περί των μεταγραφικών του ΠΑΟΚ με πρόσωπα τα οποία γνωρίζουν… Κάνουμε τις σημερινές αναφορές, για να τονίσουμε την ανάγκη συμπαγούς ρόστερ του ΠΑΟΚ. Τέτοιου ρόστερ ώστε οποιαδήποτε τρελή προσφορά για μεταγραφή παίκτη του, να το κλονίσει δίχως να το ραγίσει.

Όπως έγινε τότε με τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς. Εν μία νυκτί άνοιξε μία τεράστια τρύπα στο ρόστερ του ΠΑΟΚ. Και την επομένη με τον Τσούμπα Άκπομ και Κάρολ Σφιντέρσκι δεν καλύφθηκε απλά. Δεν άφησε καν σημάδια σοβαρά…

Δεν αρκεί δηλαδή, για να μαζέψουμε τη σημερινή κουβέντα μας, να διαμορφώσει ο ΠΑΟΚ μία ισχυρή ραχοκοκαλιά ως ενδεκάδα. Έχει ανάγκη διαμόρφωσης σχεδόν εξ’ ίσης ισχύος στηρίγματα της.

Με λίγα λόγια; Ο ΠΑΟΚ για το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο (τη λατρεία που έγινε συνήθεια…) αλλά και την Ευρώπη χρειάζεται ένα χαρμάνι παικτών, το οποίο θα καλύπτει κάθε κενό ανά πάσα στιγμή.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.