Γι' αυτό πήρε τον Τιάγκο ο Κλοπ!

Δημήτρης Μπασμπαρέλας21 Σεπτεμβρίου 2020

Ανακοινώθηκε επίσημα την Παρασκευή (18/9) και την Κυριακή (20/9), χθες δηλαδή, έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Ο λόγος για τον Τιάγκο Αλκάνταρα.

Ο Ισπανός μέσος αγωνίστηκε στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης με αντίπαλο την Τσέλσι στο "Στάμφορντ Μπριτζ" παίρνοντας τη θέση του Χέντερσον και κάνοντας ντεμπούτο.

Ξέρετε τί πέτυχε; Είχε 75 πάσες ολοκληρωμένες. Ουδείς άλλος παίκτης της Τσέλσι έκανε τόσες σε όλο το ματς...

Μάλιστα, από τότε που μπήκαν τα σταστιστικά στην Premier League το 2003-04 κανείς άλλος παίκτης στην πρώτη τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας δεν έκανε τόσες πάσες ολοκληρωμένες σε ένα ημίχρονο! Γι' αυτό τον πήρε ο Κλοπ. Εδεσε τη μεσαία γραμμή και πρόσθεσε ποιότητα.  

Χέρι-χέρι μαζί

Για πρώτη φορά μετά από το 1993, Λίβερπουλ και Εβερτον αρχίζουν το Πρωτάθλημα από κοινού με δύο νίκες. Ηταν για την περίοδο 1993-94, όταν οι "reds" είχαν στον πάγκο τους, τον Γκρέιαμ Σούνες και τα "ζαχαρωτά" είχαν τον Χάουαρντ Κένταλ. Η Λίβερπουλ επικράτησε των Λιντς και Τσέλσι φέτος, ενώ η Εβερτον του Αντσελότι τις Τότεναμ και Γουέστ Μπρομ. 

Τότε, η Λίβερπουλ επικράτησε των Σέφιλντ Γουέντσντεϊ (εντός 2-0), ΚΠΡ (3-1 εκτός) και η Εβερτον λύγισε την αντίσταση των Σαουθάμπτον (εκτός με 2-0) και Μάντσεστερ Σίτι (εντός 1-0). Το Πρωτάθλημα πήρε, βεβαίως τότε, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τη Λίβερπουλ να καταλήγει 8η στη βαθμολογία και την Εβερτον 17η, αλλά με 22 βεβαίως ομάδες στον "μαραθώνιο".  

Μανέ ο τρίτος

Ο Σαντιό Μανέ έγινε ο τρίτος ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ, ο οποίος βάζει δύο γκολ στο "Στάμφορντ Μπριτζ" σε ένα ματς κόντρα στην Τσέλσι. Ο πρώτος ήταν ο Στιβ Μακμάναμαν, ο οποίος το πέτυχε τον Δεκέμβριο του 1995 και ο δεύτερος ήταν ο Φελίπε Κουτίνιο, ο οποίος τα κατάφερε τον Νοέμβριο 2015.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.