Γεωργιάδης για εργασία τις Κυριακές: «Με 115% παραπάνω ημερομίσθιο, σκοτωμός θα γίνει»

Metrosport Team20 Σεπτεμβρίου 2023

Για τις υπερωρίες της Κυριακής αλλά και το εργασιακό νομοσχέδιο μίλησε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος φιλοξενήθηκε από κανάλι του λεκανοπεδίου.

Στο εργασιακό νομοσχέδιο αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίοσ φιλοξενήθηκε στο «Attica TV». Το νομοσχέδιο ορίζει πως όσοι εργαστούν Κυριακή ή αργία ως 6η ημέρα εργασίας, θα λάβουν δύο προσαυξήσεις στον μισθό τους. Πιο αναλυτικά, ο εργαζόμενος ο οποίος θα εργαστεί την 6η ημέρα και εφόσον είναι Κυριακή ή αργία θα λάβει προσαύξηση του 75%, το ποσοστό αυτό υπολογίζεται επί του εκάστοτε καθοριζομένου νομίμου ημερομισθίου ή ωρομισθίου και ημερομίσθιο προσαυξημένο κατά 40%.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κάνοντας δηλώσεις για το εν λόγο θέμα αναφέρθηκε στην προσαύξηση της τάξεως του 155% , λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα δείτε ότι αυτός είναι ο λόγος, που στα εργοστάσια τα οποία έχουμε δώσει το δικαίωμα να εργάζονται και τις Κυριακές, δεν έχει υπάρξει ούτε μία διαμαρτυρία».

Ενώ συμπλήρωσε: «Δηλαδή αυτούς που αφορά, δεν έχει βγει ένας να διαμαρτυρηθεί, εσένα που σε αφορά τι σε κόφτει;», προσθέτοντας: «Αν δεν θέλει κάποιος να δουλέψει Κυριακή, δεν θα του πει τίποτα κανένας. Αλλά με 115 παραπάνω ημερομίσθιο, σκοτωμός θα γίνει. Πιο πολύ προβλέπω φασαρία για το ποιος θα πάει παρά ποιος δεν θα πάει».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.