Γεωργιάδης: «Δεσμευόμαστε για τη Νέα Τούμπα - Είμαι φίλαθλος του Παναθηναϊκού»

Metrosport Team23 Νοεμβρίου 2020

Θέση αναφορικά με τη Νέα Τούμπα αλλά και τον Βοτανικό πήρε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο «Total Football» του OPEN.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε χαρακτηριστικά πως η κυβέρνηση δεσμεύεται για την υλοποίηση της Νέας Τούμπας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο OPEN TV:

Αναφορικά με τον Βοτανικό: «Κατ΄ αρχήν όλο αυτό δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Είναι κάτι που δουλεύαμε με τον κ. Μπακογιάννη, τον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ εδώ και μήνες. Όλη η ιστορία ήταν να εξασφαλιστούν οι οικονομικοί πόροι για να προχωρήσει το όλο έργο. Ο κ. Πρωθυπουργός ασχολήθηκε. Η ιστορία τραβάει πολύ καιρό και τότε είχε μπλεχτεί και η ΓΗΠΕΛ. Η ιστορία αυτή σταμάτησε με τους κορμοράνους. Στη συνέχεια εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα. Αυτή τη φορά δεν υπάρχει ο κίνδυνος των προσφυγών καθώς δεν υπάρχει νόμος αλλά Προεδρικό Διάταγμα, που έχει εγκριθεί από τον ΣΤΕ. Άρα προχωράμε κανονικά για να τελειώσουμε το έργο».

Για να προσθέσει: «Κατ΄ αρχάς να πω ότι συμμερίζομαι τις ανησυχίες. Και εγω φίλαθλος του Παναθηναϊκού. Το έργο θα γίνει. Τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί. Εφόσον οι μελέτες είναι στην ώρα τους το έργο θα προχωρήσει κανονικά. Γι΄ αυτό το λόγο τρέχει ο Δήμος για κάτι τέτοιο»

Για το αν μπορεί το ταμείο Ανάκαμψης : «Αν φτάναμε σε κάτι τέτοιο το τελευταίο που θα μας απασχολεί είναι το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Το βέτο έχει μπλοκάρει τον προϋπολογισμό της ευρωπαϊκής ένωσης. Οπότε καταλαβαίνετε αν συνέβαινε κάτι τέτοιο το γήπεδο θα ήταν το λιγότερο».

Για το γήπεδο μπάσκετ, ανέφερε: «Ο Δημος Αθηναίων έχει βρει το οικόπεδο. Τελικά, στο ολο πρότζεκτ θα υπάρχει το γήπεδο μπάσκετ. Το οικόπεδο είναι λίγο πιο πέρα απο το γήπεδο . Αν σταματάγαμε για το γήπεδο μπάσκετ θα υπήρχε πρόβλημα, καθώς θα έπρεπε να εκδοθεί νέο Προεδρικό Διάταγμα που θα έκανε δύο - τρία χρόνια. Ο Ερασιτέχνης και η ΠΑΕ μας δίνουν το γήπεδο της Λεωφόρου, όπου θα φτιαχτεί ένας μεγάλο πάρκο , που θα αλλάξει την Αθηνα. Στο Βοτανικό θα φτιάξουμε μια νέα γειτονιά.Άρα κερδίζει και ο Έλληνας και ο Αθηναίος».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.