Γάτσης: «Δυστυχώς η FIFA δεν ακούει τους agents»

Metrosport Team12 Νοεμβρίου 2020

Μιλώντας στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», ο ατζέντης Χρήστος Γάτσης, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που δημιουργεί το άνοιγμα της αγοράς στο επάγγελμα.

«Είχαμε προσπαθήσει να οργανώσουμε τον Εθνικό σύνδεσμο για τους ατζέντηδες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Το βρίσκουμε μπροστά μας, ότι δεν μπορέσαμε να το πετύχουμε. Υπάρχουν στο εξωτερικό αντίστοιχοι σύνδεσμοι» είπε αρχικά.

Για το πόσοι αδειοδοτημένοι από τη FIFA ατζέντηδες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα:

«Ανεξάρτητα πόσοι είναι πιστοποιημένοι, αυτοί που κάνουν δουλειές είναι 7-8 άτομα. Αυτό που μπορούν να έχουν υπόσταση. Δεν απαιτείται πτυχίο πανεπιστημίου και ξένης γλώσσας, δεν δίνει κανένας εξετάσεις. Επί της ουσίας καταθέτεις κάποια έγγραφα ένα ποινικό μητρώο και είσαι αδειοδοτημένος. Παλαιότερα υπήρχαν εξετάσεις και υπήρχε η βασική προϋπόθεση να έχεις πτυχίο πανεπιστημίου και ξένης γλώσσας. Τώρα η διαδικασία έχει γίνει πιο εύκολη και ήταν καταστροφικό αυτό που έκανε η FIFA προ 5ετίας. Σταμάτησε να είναι ένα επάγγελμα που κάποιος πρέπει να πληροί τις βασικές προϋποθέσεις. Γιγαντώθηκαν κάποιοι ατζέντηδες που ελέγχουν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Είναι ο Μέντες, ο Ραϊόλα, ο Μπαρνέτ στην Αγγλία, είναι ακόμα ο Ζάχαβι παρ’ ότι μεγάλος, είναι γνωστά τα ονόματα».

Για τα μέτρα που λαμβάνει η FIFA:

«Σε κάποια ναι είμαι σύμφωνος και σε κάποια όχι. Δυστυχώς η FIFA δεν ακούει όσο σοβαρά θα έπρεπε το επίσημο όργανο των FIFA Agents».

Για το αν οι παίκτες έχουν καλή σχέση με τον επίσημο φορέα των ατζέντηδων:

«Οι μορφωμένοι, καλλιεργημένοι παίκτες έχουν προφανώς καλή σχέση. Αν κάποιος είναι της αρπαχτής, αρκεί να κάνει δουλειά, μπορεί να βάλει τον… θείο του από το χωριό του. Αυτό δείχνει πόσο αντιμετωπίζει ένας παίκτης και σοβαρά την καριέρα του».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.