Γαλτσίδης: «Είχαμε πίστη για το πρωτάθλημα, ο κόσμος αγκαλιάζει την προσπάθεια του Αστέρα»

Metrosport Team13 Ιουνίου 2022

Στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Αγροτικού Αστέρα Κώστας Γαλτσίδης και μίλησε για τη σπουδαία επιτυχία της ανόδου της ομάδας στη Super League 2.

Μεταξύ άλλων, ο Κώστας Γαλτσίδης δήλωσε:

Αρχικά, έκανε μία αναδρομή της σεζόν: «Προβλήματα είχαμε κυρίως στην προετοιμασία πάνω. Μετά δεν είχαμε. Ξεκινήσαμε με ισοπαλία μέσα στο Νέστο και ήμασταν αναγκασμένοι να κυνηγάμε. Κάποιες ομάδες ξεκίνησαν καλά, περάσαμε μπροστά στο τέλος του πρώτου γύρου και μετά δεν ξανακοιτάξαμε πίσω. Δεν είναι όμως εύκολο. Ο πρωταθλητής πρέπει κάθε Κυριακή να κερδίζει για να διατηρεί τα κεκτημένα. Στα μπαράζ μπήκαμε πολύ δυνατά στις πρώτες αγωνιστικές, δηλώσαμε παρών και τελικά πανηγυρίσαμε την άνοδο».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Το πρωτάθλημα μέχρι ένα σημείο ήταν πολύ ανταγωνιστικό. Όταν πήραμε κεφάλι ήταν πιο απλά για μας και έπρεπε να διατηρήσουμε τη διαφορά. Στα μπαράζ ήταν αλλιώς. Μιλάμε για 7 ομάδες πρωταθλήτριες, το επίπεδο ήταν πολύ δυνατό και έπαιξαν ρόλο οι λεπτομέρειες».

Αν ο στόχος της ανόδου έφερε πίεση στην ομάδα: «Όχι. Και όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα το διαχειριστήκαμε σωστά. Ακόμα και όταν κυνηγούσαμε παίξαμε πολλά κομβικά ματς σε καμία περίπτωση δεν αγχωθήκαμε και υπήρχε μεγάλη πίστη ότι εμείς τελικά θα είμαστε οι πρωταθλητές.

Νομίζω ότι η οργάνωση στην αρχή της σεζόν φέρνει και τα αποτελέσματα. Λίγο πολύ όλες οι ομάδες αντιμετώπισαν τραυματισμούς. Το περσινό πρωτάθλημα παίχτηκε σε έναν γύρο και φορτώθηκαν πολλοί παίκτες. Είναι πολύ δύσκολο να ανεβάσουν ρυθμό στην προετοιμασία, κάποιοι έχουν και άλλες δουλειές. Αντιμετωπίσαμε τέτοια προβλήματα στην προετοιμασία. Οι επιλογές των παικτών με παραστάσεις σε αυτήν αλλά και στις παραπάνω κατηγορίες μας έδωσαν αυτά που θέλαμε».

Αν ο κόσμος έρχεται κοντά στην ομάδα: «Περιμένουμε περισσότερα πράγματα, ο Εύοσμος είναι μεγάλος δήμος και υπάρχει αγάπη για τον Αστέρα. Στα μπαράζ ήταν κοντά και μας βοήθησε πολύ. Ήταν και στη διάρκεια της σεζόν όμως στα μπαράζ ήταν γεμάτο το γήπεδο. Γίνεται προσπάθεια από τον κ. Παπαβραμίδη και ο κόσμος δείχνει να την αγκαλιάζει».

Για το θέμα των εγκαταστάσεων: «Υπάρχει θέμα στην ομάδα. Αυτά ο Μακεδονικός τα έχει λυμένα, είναι από τις λίγες ομάδες που έχει εγκαταστάσεις αν και δεν ήταν για χρόνια στις μεγάλες κατηγορίες. Ο κ. Παπαβραμίδης ανέλαβε πέρσι την ομάδα και πρέπει να αναλάβει και αυτό το κομμάτι. Υπήρχαν θέματα φέτος και το πρώτο πράγμα την επόμενη μέρα είναι το οργανωτικό κομμάτι. Ήδη ο κ. Παπαβραμίδης έχει κάνει επαφές με ανθρώπους που γνωρίζουν τον χώρο για να στελεχώσει τη διοίκηση ώστε να τον βοηθήσουν να τρέξει την ομάδα».

Αν έχει συζητήσει για την επόμενη σεζόν: «Έχουμε συζητήσει, είναι πολύ θετικό το κλίμα και περιμένουμε να κλείσει και τυπικά το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας».

Για τον βόρειο όμιλο και τον στόχο στη SL2: «Όπως έχει πει ο κ. Παπαβραμίδης στόχος είναι η παραμονή. Το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο, συμμετέχουν ιστορικές ομάδες. Το καλό είναι ότι υπάρχουν πέντε ομάδες από τη Θεσσαλονίκη. Δε θυμάμαι κάτι ανάλογο στο παρελθόν . Είναι καλό και πολύ σημαντικό για την πόλη».

Πόσο αλλάζουν τα πράγματα μεταξύ Γ’ Εθνικής και SL2: «Αλλάζουν πολύ τα οικονομικά μεγέθη. Διαφέρουν πάρα πολύ, τα συμβόλαια θα είναι μεγαλύτερα. Μιλάμε για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές με απαιτήσεις. Είναι τελείως διαφορετικές κατηγορίες από όλες τις απόψεις».

Αν θα υπάρχει και του χρόνου ο κορμός της ομάδας: «Ναι θα υπάρχει, είναι παιδιά που έχουν παίξει και στην παραπάνω κατηγορία και πολλά ταλαντούχα παιδιά που περιμένουν την ευκαιρία να ανεβάσουν το επίπεδό τους. Παράλληλα θα χρειαστούν παίκτες και από τη SL2 ώστε να ανεβάσουν και το επίπεδο της ομάδας».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.