«Βόμβα» του Γάλλου υπουργού Υγείας: Είτε εμβολιασμένοι είτε όχι, μένετε μέσα!

Αλέξανδρος Τσίγγος02 Απριλίου 2021

Ένας 83χρονος εμβολιασμένος συνταξιούχος, ο οποίος ζει στο Ile-de-France, υπέβαλε έφεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ζητήσει την άρση του περιορισμού των εμβολιασμένων.

Η κυβέρνηση αντιτίθεται σε αυτό και όπως δήλωσε στο Europe1 οι λόγοι που επικαλείται είναι: Η «μερική αποτελεσματικότητα» του εμβολίου και την «αποτελεσματικότητα που εξαρτάται ιδιαίτερα από την εμφάνιση νέων παραλλαγών».

Όμως δε σταματά σε αυτά! Στο τέλος του άρθρου οι βόμβες του Γάλλου υπουργού Υγείας.

Νούμερο τρία στις αιτίες που αντιτίθεται η Γαλλική κυβέρνηση είναι :

"τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί είναι επίσης εκείνα που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής νόσου και θανάτου σε περίπτωση αρχικής αναποτελεσματικότητας του εμβολίου ή μετά την παραγωγή αντισωμάτων από το εμβόλιο ή την μόλυνση του εμβολιασμένου από μια νέα παραλλαγή του ιού

Η ιστορία είναι η εξής:

Ενώ το διαβατήριο εμβολίου θα πρέπει να κυκλοφορήσει τον επόμενο Ιούνιο για να διέπει τα ταξίδια σε ευρωπαϊκή κλίμακα, ένας πρόσφατα εμβολιασμένος ογδοντάχρονος ζήτησε επειγόντως δικαιοσύνη. Στόχος του: να απαιτήσει το τέλος των μέτρων περιορισμού που ορίζονται στο διάταγμα της 19ης Μαρτίου για εμβολιασμένα άτομα. Ο άντρας, ο οποίος διαμένει στο Ile-de-France, έχει υποβάλει προσωρινή ανακούφιση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι δικηγόροι του συνταξιούχου βασίζονται σε πολλές μελέτες

Αυτός ο συνταξιούχος, ο οποίος έλαβε και τις δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer, δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει να περιορίζεται στο σπίτι του, και να μη μπορεί να βγει έξω σε απόσταση μεγαλύτερη των 10 χιλιομέτρων. Οι δικηγόροι του τόνισαν ότι "το εμβόλιο χαρακτηρίζεται ως η μόνη λύση για να τεθεί οριστικό τέλος στην πανδημία Covid-19". Οι Diane Protat και Henri de Lagarde εκτιμούν στη σύνοψή τους ότι «οι εμβολιασμοί έχουν δύο σκοπούς: την πρόληψη της μετάδοσης του ιού και την αποφυγή συμφόρησης των υπηρεσιών εντατικής θεραπείας» άρα «ο περιορισμός των εμβολιασμένων ατόμων δεν προάγει κανέναν από αυτούς τους δύο σκοπούς».

Οι δικηγόροι του συνταξιούχου βασίζονται σε αρκετές μελέτες που επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του Covid-19 και ζητούν οι εμβολιασμένοι να αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Για την κυβέρνηση, είναι πρόωρο να διαφοροποιηθούν οι κανόνες για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί

Στη σύντομη απάντησή του, στο Europe1,, ο Υπουργός Υγείας θεωρεί ότι είναι πρόωρο με βάσει ότι επιστημονικά έχει αποδειχτεί να γίνει διάκριση μεταξύ των πολιτών " και των κανόνων που αφορούν τους περιορισμούς κυκλοφορίας ανάλογα με το εάν οι άνθρωποι έχουν λάβει ή όχι δόσεις.

Ο Olivier Véran επικαλείται τέσσερα επιχειρήματα.

1.Αφενός, «η μερική αποτελεσματικότητα των εμβολίων»,

2. το γεγονός ότι «η αποτελεσματικότητα των εμβολίων έχει γίνει ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη λόγω της εμφάνισης νέων παραλλαγών».

3. "τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί είναι επίσης εκείνα που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής νόσου και θανάτου σε περίπτωση αρχικής αναποτελεσματικότητας του εμβολίου ή μετά την παραγωγή αντισωμάτων από το εμβόλιο ή την μόλυνση του εμβολιασμένου από μια νέα παραλλαγή του ιού" και

4. «το εμβόλιο δεν εμποδίζει τη μετάδοση του ιού σε τρίτους. Η επίδραση του εμβολιασμού στην εξάπλωση του ιού δεν είναι ακόμη γνωστή».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.