Γαλάνης: «Ο Σκαριόλο είναι υπεύθυνος όλου του προγράμματος της Ισπανίας»

Metrosport Team20 Σεπτεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε o προπονητής μπάσκετ Δημήτρης Γαλάνης.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για τον Σέρτζιο Σκαριόλο, τη φιλία που τους συνδέει, και το πώς έφτασε η Ισπανία στον θρίαμβο στο Eurobasket 2022 υπό τις οδηγίες του Ιταλού κόουτς.

Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Γαλάνης δήλωσε:  

Για τον Σκαριόλο: «Γνωριζόμαστε 25 χρόνια. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι τρέφεται από τη γνώση και την εξέλιξη. Είναι προπονητής που συνθέτει στοιχεία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ και με τη θητεία του επί τρία χρόνια στους Τορόντο Ράπτορς που πήρε πρωτάθλημα. Είναι ακομπλεξάριστος, εξωστρεφής, έχει καλή οικογενειακή ζωή, τολμάει να κάνει πράγματα. Είναι Ιταλός και οι Ιταλοί είναι κορυφαίοι στο θέμα φινέτσα. Άνθρωποι σαν τον Σκαριόλο για να παράγουν έργο και να έχουν φρέσκιες ιδέες πρέπει να έχουν καλή υγεία και αύρα. Αν δεν τα έχεις αυτά, δεν μπορείς να τα καταφέρεις».

Για το πλάνο που οδήγησε στον θρίαμβο της Ισπανίας: «Έχει ειπωθεί πολύ ότι το φετινό καλοκαίρι πήραν 9 μετάλλια, εκ των οποίων τα 7 χρυσά, στις αναπτυξιακές ηλικίες. Κάτι κάνουν σωστά. Ο Σέρτζιο είναι υπεύθυνος όλου του προγράμματος, λογοδοτεί στην ομοσπονδία, προσλαμβάνει προπονητές, παρακολουθεί τις προπονήσεις κάνει τα πάντα. Αλλά και στην επιτυχία και στην αποτυχία, αυτός είναι υπεύθυνος. Επίσης σημαντικό είναι και πώς το προσεγγίζουν οι παίκτες. Ένας παίκτης 16-18 ετών ξέρει ότι τον παρακολουθεί ο προπονητής της ανδρικής ομάδας και το πρόγραμμα είναι από αυτόν. Η ομάδα χτίστηκε στα παράθυρα και οι 9 από αυτούς έπαιξαν στο Ευρωμπάσκετ. Αυτός έλεγε ότι η ομάδα θα μείνει αμιγής και όταν έρθει ο NBAer θα ενσωματωθεί».

Για το αν παίζει ρόλο και το επίπεδο του ισπανικού Πρωταθλήματος: «Αν δείτε τους προπνοητες στην ACB είτε έχουν θητεύσει σε Ευρωλίγκα, είτε είναι πετυχημένοι στο Eurocup. Δεν μπορεί εύκολα μια επαγγελματική ομάδα να δεχτεί κάτι από την ομοσπονδία γιατί έχει τους δικούς της κανόνες. Στην Ελλάδα η αλήθεια υποστηρίζεται όταν μας συμφέρει. Αλλά δεν γίνεται έτσι γιατί όταν μπαίνουμε σε διεθνή ανταγωνισμό πατώνουμε».

Αν μίλησε μαζί του μετά τον τελικό: «Μιλούσαμε συνέχεια μες στο τουρνουά. Με τιμά με τη φιλία του και μπορούμε και συγχρονιζόμαστε στο πάθος για την εξέλιξη του μπάσκετ. Δεν είναι υπερόπτης και πάντα τους σέβεται όλους, πρώτα ως ανθρώπους και μετά ως συναδέλφους».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.