Γάκης: «Εργαλειοποιήθηκε η πανδημία του κορωνοϊού»

Metrosport Team11 Απριλίου 2021

Ο γνωστός χειρουργός και πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και στην εκπομπή «Weekend» με τον Γρηγόρη Κόκκινο δίνοντας αισιόδοξο μήνυμα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού: «Ένας ιός είναι. Θα περάσει. Αρκεί να είμαστε λιγάκι προσεκτικοί».

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα πολύ αυστηρά μέτρα που λαμβάνονται:

«Ως γιατροί έχουμε υποχρέωση να το σχολιάσουμε. Υπάρχει μια επιδημία που εργαλειοποιήθηκε. Τη χρησιμοποίησαν κάποια σαν ευκαιρία βίαιης αναδιανομής του πλούτου. Η πρώτη προσπάθεια ήταν ο ιός Η1Ν1. Το σύστημα στις προηγμένες χώρες απομονώθηκε ως μια επιδημία γρίπης. Απέτυχε εκείνη η προσπάθεια. Δεν ήταν τόσο καλά οργανωμένη. Συστηματικά είτε τρόικα, είτε ΔΝΤ, είτε πολιτικές, ατόνησαν τη στήριξη του τομέα δημόσιας υγείας παγκοσμίως στοχευμένα απολύτως. Η δημόσια υγεία είναι η ασπίδα όλων των πολιτών. Αποδυναμώθηκε. Ήρθε και θρονιάστηκε η απειλή και μετά τρέχουμε από πίσω της. Ξέφυγε από το εργαστήριο της Γιουχάν. Προέρχεται από νυχτερίδες, είναι συγγενείς των ιών».

Για το σύστημα υγείας συνολικά:

«Η Ελλάδα ουδέποτε είχε σωστό σύστημα υγείας. Η Αμερική της άριστης οργάνωσης και του βιολογικού πολέμου, έπεσε σαν ώριμο φρούτο. Έπρεπε να θέλει η Αμερική να πέσει για να συμβεί αυτό που συνέβη. Αφήνω τις Ευρωπαϊκές χώρες έξω. Στο παιχνίδι αυτό έπαιξε ολέθριο ρόλο η οργάνωση της παγκόσμιας υγείας. Είναι απαράδεκτο, χρηματοδοτείται από τα κράτη, να παίρνει χρηματοδότηση από ιδιωτικούς φορείς (φιλανθρωπικά σωματεία) που από πίσω έχουν μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες».

Για τα εμβόλια:

«Είμαι υπέρ των εμβολίων. Δεν είμαι υπέρ αυτής της επιτάχυνσης χωρίς να ολοκληρωθεί το τρίτο στάδιο. Τα κράτη που σέβονται τον πολίτη παρακολουθούν στενά τις επιπλοκές. Μη μπούμε στο βρώμικό πόλεμο του εμβολίου της Οξφόρδης που είναι δωρεάν 3 ευρώ και της Pfizer πολύ πιο ακριβό. Αυτές οι επιπλοκές είναι γνωστές, είναι μικρός ο αριθμός. Δεν συγκρίνεται με τον κίνδυνο θρομβώσεων που δημιουργεί ο ιός. Πρέπει να ενημερώσουμε ότι υπάρχει και αυτός ο κίνδυνος».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.