Όλα στον αέρα για την επόμενη μέρα της εθνικής ποδοσφαίρου

Δημήτρης Κανελλάκης16 Νοεμβρίου 2021

Άλλη μία προσπάθεια της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια στέφθηκε με αποτυχία.Δεν θα είμαστε μεταξύ των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Ωστόσο, δεν ξέρω αν το κυρίως θέμα στην προκειμένη περίπτωση είναι η αποτυχία πρόκρισης, ή το κατά πόσο μπήκαν οι βάσεις στη διάρκεια αυτής της προκριματικής περιόδου ώστε να είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε την παρουσία μας στο επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Νομίζω ότι μια ρεαλιστική προσέγγιση για την αποτυχία πρόκρισης στο Μουντιάλ θα μπορούσε να οδηγήσει στην διατύπωση της άποψης πως δεν διεκδικήσαμε κάτι εύκολο, ούτε ότι ήμασταν μεταξύ των φαβορί.

Αντιθέτως, το βασικότερο ζητούμενο για μας ήταν, θεωρώ, να χτίσουμε μια καινούργια ομάδα, ο Ολλανδός προπονητής να καταλήξει στους παίκτες οι οποίοι ταιριάζουν καλύτερα σε αυτό που θέλει να δημιουργήσει και, ουσιαστικά, να βάλουμε τις βάσεις για την επόμενη διοργάνωση.

Οχι ότι επειδή υπήρχε αυτός ο στόχος δεν έπρεπε να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας μήπως και κάνουμε το... θαύμα, αλλά το μείζον αυτό ήταν.

Ως προς το ερώτημα, βέβαια, αν το καταφέραμε, έστω, αυτό, η απάντηση δεν είναι εύκολο να δοθεί τώρα. Ειδικά από την στιγμή που υπήρχαν ένα σωρό ενστάσεις και τόσο συχνή κριτική στις επιλογές αλλά και την διαχείριση του ομοσπονδιακού προπονητή, αλλά και γιατί δεν μπορούμε να είμαστε ακόμη απολύτως σίγουροι ότι ο Ολλανδός θα παραμείνει στην θέση του ή θα επικρατήσει η άποψη πως απέτυχε και θα λυθεί η συνεργασία του με την ΕΠΟ.

Η αλήθεια, πάντως, ανεξάρτητα με το τι πιστεύει ο καθένας για τον Φαν'τ Σχιπ, είναι ότι οι συχνές αλλαγές προπονητών τα τελευταία χρόνια δεν βοήθησαν καθόλου την εθνική μας ομάδα.

Την αποσυντόνιζαν κάθε λίγο και λιγάκι, την έβαζαν σε διαφορετικές λογικές κάθε φορά που ερχόταν νέος προπονητής, άλλαζαν και τα πρόσωπα, γενικώς ήταν μια κατάσταση που αρνητικά λειτουργούσε χωρίς καμία αμφιβολία.

Το παρελθόν έχει διδάξει ότι μόνο με σταθερό προπονητή η εθνική ομάδα πέτυχε. Αυτός είναι ένας κανόνας τον οποίο πρέπει να τον σκεφτούν πολύ σοβαρά και πάλι οι άνθρωποι της ΕΠΟ, αφού ο όλος δρόμος, εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, τους εξέθεσε...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.