Φυτανίδης: «Έμφυτο ταλέντο ο Τζόλης, ώριμος ο Μιχαηλίδης»

Metrosport Team27 Αυγούστου 2020

Για τη δουλειά των τμημάτων ακαδημιών του ΠΑΟΚ με πιο πρόσφατα «προϊόντα» της, τον Χρήστο Τζόλη και τον Γιάννη Μιχαηλίδη μίλησε στο «Metropolis 95.5» ο Σωκράτης Φυτανίδης.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που δραστηριοποιείται στο ποδόσφαιρο ως τεχνικός διευθυντής, ρωτήθηκε σχετικά με το αν θα αναλάμβανε το ρίσκο να βάλει στην ομάδα κάποιον πιτσιρικά, είπε: «Ελάχιστοι παίκτες αξίζουν στο σημερινό ελληνικό Πρωτάθλημα, 500-600 χιλιάδες. Είχα την τύχη να παίξω για δύο δεκαετίες ποδόσφαιρο και είδα τις διαφορές στα συμβόλαια. Η ποιότητα αυτών που έρχονται είναι χαμηλότερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Είναι φυσιολογικό, η χώρα προέρχεται από οικονομική κρίση και έχουν πέσει τα ποσά.

Για την ανάδειξη του Τζόλη και του Μιχαηλίδη, είπε: «Ο ΠΑΟΚ αναδεικνύει τη δουλειά που έγινε τα τελευταία χρόνια στις ακαδημίες. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται υπομονή, επιστημονικότητα που ο ΠΑΟΚ την έχει και είναι μία από τις 2-3 ομάδες που παράγουν ποδοσφαιριστές. Φαίνεται ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά. Υπάρχει ταλέντο αλλά δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς. Σε καμία περίπτωση μια ομάδα του επιπέδου του ΠΑΟΚ δεν έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί 5-6 παίκτες μαζί. Ο Τζόλης και ο Μιχαηλίδης έδειξαν τα πρώτα δείγματα γραφής στα πλέι οφ. Είχα εικόνα για κάποια ακόμη παιδιά των ακαδημιών του ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι υπάρχουν άλλοι 3-4 που είναι έτοιμοι να μπουν στην πρώτη ομάδα. Δεν είναι όμως εύκολο να το κάνει ένας μεγάλος οργανισμός όπως ο ΠΑΟΚ. Τα δεδομένα του financial fair play οδήγησε εκεί και φαίνεται ότι τα χρήματα που δαπανήθηκαν στις ακαδημίες, πιάνουν πλέον τόπο. Ο ΠΑΟΚ δίνει ευκαιρίες είτε στο ρόστερ του, είτε δίνοντας σε άλλα παιδιά χρόνο σε άλλες ομάδες».

Μιλώντας για τους δύο πιτσιρικάδες που κερδίζουν θέση στον ΠΑΟΚ, ο Φυτανίδης είπε: «Ο Τζόλης δείχνει ότι έχει το έμφυτο ταλέντο, στοιχεία που δεν τα βρίσκεις εύκολα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Μιχαηλίδης δείχνει ωριμότητα αλλά η θέση του απαιτεί περισσότερο διάβασμα και εμπειρία. Θα ωριμάσει περισσότερο μέσα από τα παιχνίδια. Είναι πολύ θετικό ότι είναι αριστεροπόδαρος στόπερ, κάτι που σπανίζει συνολικά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.