“Φτιαγμένοι” στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι

Γιώργος Στράντζαλης31 Οκτωβρίου 2021


Ετοιμοι, αγωνιστικά και ψυχολογικά, δηλώνουν στον Αρη για το αποτέλεσμα στο αποψινό ντέρμπι με την ΑΕΚ. Η εμφατική νίκη στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό έχει “φτιάξει” τους Κιτρινόμαυρους, οι οποίοι δεν έχουν να φοβηθούν κάτι στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ δεν είναι ανώτερη ούτε σε ατομικό επίπεδο.
 

Αρκεί να παρουσιάσουν εκείνοι ένα αντίστοιχο αγωνιστικό πρόσωπο, να κάνουν μία πειστική εμφάνιση, με ένταση και ενέργεια στο παιχνίδι τους, και να είναι αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες που δεδομένα θα βρουν.

Ο Άκης Μάντζιος είχε την ομάδα για πρώτη φορά να βγάζει σιγουριά και αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι της. Συνεπώς δεν έχει λόγο να αλλάξει πολλά πράγματα στον καταρτισμό της ενδεκάδας. Σπανίως εξάλλου προχωρά σε πολλές αλλαγές από παιχνίδι σε παιχνίδι, συνεπώς το πιθανότερο είναι να δώσει φανέλα βασικούς στους ίδιους ποδοσφαιριστές. 

Η μοναδική περίπτωση να προχωρήσει σε αλλαγή -πάντα σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Παναιτωλικό – είναι να παρέμβει για λόγους τακτικής στη μεσοεπιθετική γραμμή, με την παρουσία των Μπερτόγλιο, Γκάμα να είναι δεδομένη. 

Ο Ματέο Γκαρσία ήταν ουσιαστικός, αλλά ο Ντάνιελ Μαντσίνι είναι πιο συνεπής στα αμυντικά καθήκοντα και συν τοις άλλοις πατάει περισσότερο στη μεγάλη περιοχή δίνοντας “στηρίγματα” στο παιχνίδι του Καμαρά, ο οποίος θα είναι στην κορυφή. Κατά τα άλλα, η τετράδα στην άμυνα θα είναι η ίδια. Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο και Γκάνεα είναι αποτελεσματικοί και δεν είναι τυχαίο πως ο Αρης έχει την καλύτερη αμυντική επίδοση στο Πρωτάθλημα, ενώ στον κεντρικό άξονα η θέση του Τζέγκο είναι δεδομένα κι εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα πλαισιωθεί -για δεύτερο σερί παιχνίδι - από τον Ντιαγέ. 

Από τους παραπάνω, οι επτά ήταν παρόντες στον περσινό θρίαμβο (0-2) επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο οποίος μπορεί ν’ αποτελέσει “οδηγό” των Κιτρινόμαυρων για μία αντίστοιχη μεγάλη νίκη απόψε. Εξάλλου, ο Αρης στα τελευταία τέσσερα ντέρμπι με αντίπαλο την Ένωση παραμένει αήττητος, έχοντας χτίσει τη δική του παράδοση.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.