Φτιάχνει τα κομμάτια του ο Άρης και... ελπίζει

Μάνος Χατζάκης07 Ιουνίου 2021

Οι μέρες περνούν, οι άνθρωποι του Άρη σχεδιάζουν, αλλά αδυνατούν να προχωρήσουν στην υλοποίηση του μεταγραφικού πρότζεκτ, καθώς είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν την απόφαση του CAS για τον Ντουρμισάι. Συγκεκριμένα, κάνουν focus σε άλλες τρεις θέσεις, προκειμένου να φτάσουν στα στάνταρ που οι ίδιοι έχουν θέσει.

Προ ημερών, η “Μ” αποκάλυψε ότι οι “κιτρινόμαυροι” έχουν κλείσει τέσσερις με πέντε κινήσεις βασικών ποδοσφαιριστών ή -για να το θέσουμε καλύτερα- εκείνων που θεωρούνται ότι ταιριάζουν περισσότερο στο προφίλ της ενδεκάδας. Πλέον, στρέφονται και στην κάλυψη των υπόλοιπων κενών, αναζητώντας τερματοφύλακα, αριστερό μπακ και αμυντικό μέσο.

Κάτω από τα γκολπόστ υπάρχουν οι Κουέστα, Σιαμπάνης και Μπουσέ, ωστόσο το μέλλον του τελευταίου δεν είναι και τόσο σίγουρο. Αν, λοιπόν, αδειάσει θέση, τότε θα ανοίξει και ο δρόμος για την απόκτηη του κίπερ, ο οποίος θα επωμιστεί το... μηδέν. Οσον αφορά το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Γκάνεα αποτελεί τη μόνη διαθέσιμη επιλογή, άρα -εκ των πραγμάτων- χρειάζεται κι άλλος ποδοσφαιριστής. Κι όλα αυτά για να μην αναγκάζεται ο Ακης Μάντζιος να οδηγείται σε πειράματα με την χρησιμοποίηση των Σάκιτς και Σούντγκρεν. Η επικείμενη, τώρα, αποχώρηση του Κάτσε, δημιουργεί κενό στον άξονα, το οποίο και θα καλυφθεί αναλόγως.

Από τη στιγμή που φτάσουν στις τελικές επιλογές, θα ξεκινήσουν τη γνωστή διαδικασία των επαφών, βάζοντας πάντα στο τραπέζι τον απαραίτητο όρο, που λέει “αναμονή για την απόφαση του CAS”. Αλλωστε, δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, γι' αυτό και δεν προκρίνουν μία περίπτωση στις θέσεις, που θέλουν, αλλά περισσότερες, ώστε να έχουν τη δυνατότητα μεγαλύτερης ευελιξίας. Παράλληλα, έχουν τα αυτιά... ανοιχτά προς Λωζάνη μεριά, από τη στιγμή που η εκτέλεση του μεταγραφικού πλάνου θα πάρει έγκριση από το Διαιτητικό Δικαστήριο.

Η “προοπτική” του προστίμου

Ενδεχόμενη απαγόρευση μεταγραφών θα αποτελέσει το χειρότερο δυνατό σενάριο. Στην Αλκμήνης το γνωρίζουν, αλλά ευελπιστούν ότι η ιστορία θα γραφτεί με διαφορετικό τρόπο. Ξέροντας ήδη ότι η αθώωση θα αποτελέσει τεράστια νίκη για το club, έχουν υπόψη τους και το ενδιάμεσο σενάριο, το οποίο ακούγεται πιο βολικό. Την επιβολή, δηλαδή, προστίμου για το θέμα Ντουρμισάι. Εξέλιξη, η οποία ακούγεται -εδώ και εβδομάδες- και η αλήθεια είναι ότι μοιάζει περισσότερο “βατή” και σαφώς θα δώσει στην ΠΑΕ τη δυνατότητα να λειτουργήσει ομαλά, εναρμονισμένη με τους κανόνες της ποδοσφαιρικής αγοράς. Εάν, λοιπόν, το CAS εκτιμήσει τις συνεχείς προσπάθειες της εταιρίας να πληρώσει αμαρτίες για τις οποίες δεν ευθύνεται -κι αυτό το ξέρουν και στη Λωζάνη- τότε η πληρωμή προστίμου φαντάζει ως πιθανή εξέλιξη. Είναι σίγουρο ότι η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τη FIFA, ώστε να επιτευχθεί η “διαιτησία”, που θα επηρεάσει και την απόφαση του Δικαστηρίου. Εάν, δηλαδή, οι “κιτρινόμαυροι” τα βρουν με την Παγκόσμια Ομοσπονδία, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για απόφαση στα μέτρα της ΠΑΕ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.