Φταίτε όλοι, τελικά…!

Αρις Νικολάκης19 Οκτωβρίου 2021

Λέγαμε τις προάλλες, πως «κάτι καινούργιο γεννιέται στον ΠΑΟΚ». Κι επισημαίναμε τον ενεστώτα χρόνο του ρήματος. Δεν βιαστήκαμε – κατά πως πιστεύουμε ακόμη – για την κατάθεση του. Δεν βιαζόμαστε και για την ανάληψη του. Αν κι όλοι εκ του αποτελέσματος (αργά ή γρήγορα…)κρινόμαστε. Δε χωρά αμφιβολία.

Ο ΠΑΟΚ έχασε τα αυγά και τα πασχάλια την Κυριακή. Δεν τα έχασε, επιμένουμε εμείς, υποτιμώντας τον Βόλο ή κάνοντας χαβαλέ μετά το 4-1. Τα έχασε επειδή δεν ήταν την περασμένη Κυριακή, στην Τούμπα ο εφετινός φύλακας – άγγελος του. Για να διορθώσει τον όγκο λαθών της άμυνας του. Αλλού ήταν. Και χάθηκε η νίκη κι οι δυο βαθμοί. Θυμηθείτε απλά, πως δεν ήταν στην Τούμπα και την Κυριακή της πρεμιέρας του Πρωταθλήματος ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Κι αυτός αλλού ήταν. Και χάθηκε η νίκη κι οι τρεις βαθμοί.

Στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη πάντως, οφείλει ο ΠΑΟΚ περισσότερο τους έξι βαθμούς του στο Αγρίνιο και στην Τρίπολη. Δεν τούς οφείλει στην καλή μπάλα την οποία έπαιξε. Να είμαστε ειλικρινείς.

Επίσης στις αποτυχίες του ΠΑΟΚ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο είτε δεν ξεκίνησε στη αρχική ενδεκάδα ο Γιασμίν Κούρτιτς. Είτε ο Σλοβένος ήταν εκτός αποστολής.

Συμπτώσεις; Μπορεί. Επαναλαμβανόμενες όμως, παύουν να είναι συμπτώσεις. Ως εκ τούτου το ρόστερ του ΠΑΟΚ παρέχει στον Ραζβάν Λουτσέσκου ελάχιστους παίκτες «πυλώνες» για την ενδεκάδα του, με την ουσία της λέξης. Έτσι δεν καλύπτονται τα κενά τους. Εκείνα τα κενά, τα οποία καθίστανται αιτίες της απώλειας τόσων βαθμών στην Τούμπα. Από εκεί που πετούν στον ουρανό σέρνονται στη γη. Να ένα κενό. Κι από εκεί που σφύζουν υγείας, προβλήματα της τους κρατούν στη γη. Να, άλλο ένα κενό.

Δεν φταίνε πάντως (και σε αυτό επιτρέψτε μας, να επιμένουμε) μόνον δυο άντε τρεις παίκτες για τις σοβαρές απώλειες βαθμών τού ΠΑΟΚ. Τούς αδικούν, όταν αναθεματίζουν μόνον αυτούς. Αφήστε που βλάπτουν σοβαρά την υγεία του ΠΑΟΚ. Στα ίδια αποδυτήρια ζουν κι αναπνέουν όλοι τους…

Τα λέγαμε και χθες. Που ήταν ο Αντελίνο Βιεϊρίνια στο 4-4; Ο Φερνάντο Βαρέλα στο 2-4 κι ο Γιάννης Μιχαηλίδης με τον Άντερσον Εσίτι στο 0-1; Που ήταν ; Τι έκαναν; Κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου πως αντέδρασε; Ερχόταν το κακό. Δεν το έβλεπε;

Φταίτε όλοι, τελικά…! Για όλες τις απώλειες εφέτος, στην Τούμπα. Φταίτε όλοι…!

Και δεν (ξανά) ξύνουμε ανοικτές πληγές αλλά… Όλες αυτές οι απώλειες αποδίδονται κι ορθά, στη έλλειψη πληρότητας τού ρόστερ του. Κι ας προσπαθούν ορισμένοι, να μας πείσουν πως είναι πλήρες. Ήτοι, καλό! Έστω κι έτσι δεν αρκεί. Τα αποτελέσματα το κρίνουν. Κι εχθρός του καλού είναι πάντοτε το καλύτερο. Μην το λησμονούμε!

Ο κόσμος τού ΠΑΟΚ αυτό ακριβώς… Το καλύτερο θέλει! Το δικαιούται.

ΥΓ 1: Εάν οι πλέον, προβεβλημένοι (όχι όλοι, έτσι;) κατά του εμβολίου ήταν υπέρ… Θα ήταν τόσο προβεβλημένοι;

ΥΓ 2: Για προβολή από τα media η διαδικασία είναι όπως την είχε, μέσες άκρες, ορίσει ο Γούντι Άλεν: «Έχω μια απάντηση. Έχεις μία ερώτηση;

ΥΓ 3: Τόση αγάπη για τον ΠΑΟΚ από… τρίτους; Τόσο ενδιαφέρον; Έπεσαν με τα μούτρα, που λέει ο λόγος, για να αναλύσουν, μελετήσουν και να …νουθετήσουν μετά το 4-4 (0-1 και 4-1…) της περασμένης Κυριακής!

ΥΓ 4: Από το Λέο Μάτος στον Λούκας Τέιλορ. Πότε; Που; Πως; Κι εάν θέλει, λέμε, ο παλιός να βοηθήσει τον νέο, ο οποίος ξέρει μπάλα. Τον ρόλο του δεν ξέρει… Ένα τηλεφώνημα. Δυο φωνήεντα. Τρία μηνύματα τού παλιού. Και θα βρει, λέμε εμείς, τον ορθό δρόμο. Θα …μάθει τον ρόλο του ο νέος. Θάβοντας το όνειρο του να γίνει επιθετικός στην Παλμέιρας. Αμυντικός στον ΠΑΟΚ είναι!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.