Φρίκη στην Κιβωτό του Κόσμου: Καταγγελίες για ασέλγεια και κακοποιήσεις από τον πατέρα Αντώνιο

Metrosport Team22 Νοεμβρίου 2022

Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο αποτροπιασμός του κόσμου απέναντι στη Κιβωτό του Κόσμου. Όλο και πιο σοκαριστικές γίνονται καθημερινά οι αποκαλύψεις, καθώς πληθαίνουν οι μαρτυρίες με για τις απαράδεκτες συμπεριφορές που εκτυλίσσονταν.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, μετά τις καταγγελίες με θύματα παιδιά που φιλοξενούνταν εκεί ενώ το κουβάρι της φρίκης συνεχίζει να ξετυλίγεται για το τί

πραγματικά συνέβαινε πίσω από τις πόρτες των δομών της Κιβωτού του Κόσμου. Από σήμερα Τρίτη θα ξεκινήσουν και οι καταθέσεις στους δύο εισαγγελείς ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτα θα καταθέσουν παιδιά που έχουν φιλοξενηθεί σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου και εργαζόμενοι σε αυτές.

Οι πρώτοι μάρτυρες που κλήθηκαν εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν σημαντικά την έρευνα των δύο εισαγγελέων και ότι με στοιχεία θα μπορέσουν να ισχυροποιήσουν τα δεδομένα και να αποσαφηνίσουν ποινικά αρκετά στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα πρόσωπα που πρόκειται να καταθέσουν βρίσκεται και μάρτυρας που κατοικεί στο εξωτερικό και έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να καταθέσει στην Εισαγγελία σοβαρά στοιχεία που αφορούν στην υπόθεση.

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η Εισαγγελία να ζητήσει να της διαβιβαστούν οι δικογραφίες από άλλες πόλεις της Ελλάδας όπου υπάρχουν δομές της Κιβωτού και να συνενωθούν με αυτήν που βρίσκεται στην Εισαγγελία Ανηλίκων της Αθήνας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών βρίσκονται τέσσερα πρόσωπα μεταξύ των οποίων τρεις εργαζόμενοι και το μεγαλοστέλεχος το οποίο φέρεται να έχει καταγγείλει ο 19χρονος που διέμενε στη δομή για σεξουαλική κακοποίηση.

Τουλάχιστον 10 καταγγελίες ερευνούν οι Αρχές



Οι καταγγελίες έχουν φτάσει τις 10 και αφορούν κακοποίηση, σωματικές τιμωρίες, καταναγκαστική εργασία, απομόνωση και αποχή παιδιών από το σχολείο.

Από τα τέλη Αυγούστου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έφτασαν δύο διαδοχικά emails του Συνήγορου του Πολίτη. Ωστόσο σε αυτά δεν υπάρχει άμεση αναφορά σε κάποια περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης.

Αν προκύψουν πάντως στοιχεία για άλλες πράξεις όπως για παράδειγμα παρενόχληση ή θωπείες η Εισαγγελία θα μελετήσει εάν θα έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα.

Ξυλοδαρμοί, απαγορεύσεις σε γονείς να δουν τα παιδιά και νυχτερινά μπάνια. Εντωμεταξύ, νέα στοιχεία αποκαλύπτονται μέσω των καταγγελιών που ολοένα και πληθαίνουν για την «Κιβωτό του Κόσμου» και το ηγετικό στέλεχος, τον πατέρα Αντώνιο.



Στη δημοσιότητα συνεχίζουν και βγαίνουν σοκαριστικές καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και περιστατικά ασέλγειας παιδιών σε δομές της ΜΚΟ, για ταξίδια στο εξωτερικό, για νυχτερινά μπάνια κ.ο.κ..

Γονείς που δεν τους επέτρεπαν να δουν τα παιδιά τους, κλίμα φόβου και τρομοκρατίας σε φιλοξενούμενους και εργαζόμενους, απλήρωτη εργασία και ένα διοικητικό συμβούλιο με συγγενείς και ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος, συνθέτουν την εικόνα ενός οργανισμού που φαίνεται πως συμπεριφερόταν όλα αυτά τα χρόνια ως κράτος εν κράτει.

Η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της Γιάννη Οικονόμου ανακοίνωσε ότι αντικαθίσταται άμεσα η διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου.

Ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι το νέο ΔΣ θα επιλεγεί «το ταχύτερο δυνατό με ανθρώπους υψηλού κύρους που θα διακρίνονται για την κοινωνική τους προσφορά», αλλά παράλληλα η κυβέρνηση έχει ως βασική έγνοια «να μην καταρρεύσει η δομή και υπάρξει έλλειμμα εμπιστοσύνης προς αυτή και άλλες δομές, καθώς αυτό θα είχε δραματικές συνέπειες για τα παιδιά που διαμένουν σε αυτές. Μας ενδιαφέρει οι δομές να μείνουν όρθιες».


Κυκλοφορούσε με «σωματοφύλακες» ο πατέρας Αντώνιος



Με τα όσα καταγγέλλονται, αλλάζει πλήρως η εικόνα που είχε καλλιεργηθεί όλα αυτά τα χρόνια για την Κιβωτό του Κόσμου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, ο πατέρας Αντώνιος κυκλοφορούσε με κάποιου είδους «σωματοφύλακες» από παιδιά που ήταν πρώην τρόφιμοι των δομών.

Πρόκειται για άτομα που υπήρξαν φιλοξενούμενοι ως παιδιά, που προέρχονταν από κακοποιητικά περιβάλλοντα και βρέθηκαν να φιλοξενούνται στην «Κιβωτό». Στη συνέχεια παρέμειναν εκεί ως εργαζόμενοι και «φύλακες» του πατέρα Αντωνίου. Μάλιστα φέρεται πως οι άνθρωποι αυτοί συμπεριφέρονταν ιδιαίτερα σκληρά στα παιδιά των δομών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο πατέρας Αντώνιος συμπεριφερόταν πολύ άσχημα στα παιδιά. «Ήθελε να εξουσιάζει, να έχει την κουστωδία γύρω του, ήθελε να τον αποκαλούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο».


Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.