Φουσκωμένο ποτάμι οι αυθαιρεσίες του, νέο σοκ για τον Υφυπουργό Αθλητισμού

Δημήτρης Μπούζας10 Ιουλίου 2021

info

Σεισμός από την απόφαση των Αεροπαγειτών που πέταξαν στα σκουπίδια το περιβόητο «Μητρώο Αυγενάκη», ενώ στο Γουδί (ΕΠΟ) φανερά πλέον υποστηρίζουν ότι δεν πρόκεται να συμπορευτούν στο θέμα της «ολιστικής μελέτης» μαζί του.

Έχει πάρει φόρα, φόρα – κατηφόρα για τα καλά ο Λευτέρης Αυγενάκης, παρά το γεγονός ότι δέχεται τη μία καρπαζιά πίσω από την άλλη. Ξεκινώντας τη θητεία του με το λάβαρο της αυθαιρεσίας υψωμένο, επαναστάτης του γλυκού νερού και του...λιμανιού τα έχει κάνει μαντάρα στην κυριολεξία, προκαλώντας μια αναστάτωση διαρκείας στο χώρο του αθλητισμού. 

Αδιόρθωτος και αμετανόητος, ακόμη και μετά τον διεθνή διασυρμό της Ελλάδας από την καταδικαστική απόφαση του Ανωτάτου Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS) για τη δραστηριότητα της περιβόητης επιτροπής συγγενών και φίλων (ΕΕΑ), η οποία αποδέχθηκε, εξέθρεψε και στήριξε το θεσμικό μόρφωμα μιας απάτης (πολυιδιοκτησίας), απολαμβάνοντας την στήριξη ενός ερυθρόλευκου Κυβερνητικού μπλοκ, συνεχίζει να προκαλεί και να σκανδαλίζει. 

Συγχρόνως όμως και να αυτοαποδομείται με δραματικό τρόπο. Η χθεσινή είδηση αποτελεί ένα ισχυρότατο πλήγμα για το δικό του κύρος αλλά και ένα μήνυμα αυστηρό σε όσους εξακολουθούν να του παρέχουν ασυλία και στήριξη. Όλοι σας λίγο πολύ θα έχετε πληροφορηθεί τον τρόπο με τον οποίο ο πολυπράγμονας Υφυπουργός επιχείρησε να χειραγωγήσει τις αρχαιρεσίες ομοσπονδιών, αθλητικών συλλόγων και σωματείων, αιφνιδιαστικά, με μεθόδους άκομψες και θολές, ακόμη και εκτός νομιμότητας.

 Το αποτέλεσμα; Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ αποτελούμενο από Αεροπαγείτες, εξετάζοντας τις προσφυγές σωματείων από τη Ρόδο, όχι απλά τα δικαίωσε αλλά πέταξε στην κυριολεξία στα σκουπίδια το περιβόητο «Μητρώο Αυγενάκη». 

Ιστορική θα την χαρακτήριζε κανείς την απόφαση, από τη στιγμή που παρέχει το δικαίωμα της ελεύθερης συμμετοχής όλων ανεξαιρέτως, ακόμη και εκείνων που μεθοδευμένα τους είχε απαγορευτεί από το θεσμικό εφεύρημα (μητρώο) του Υφυπουργού. Απρόσβλητο και τεράστιας σημασίας το δεδικασμένο που προκύπτει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.