Φούσκας: «Ετσι το... γύρισε ο Αγροτικός Αστέρας»

Αχίλλειος Έξαρχος11 Φεβρουαρίου 2020

Πολλοί τον είχαν καταδικασμένο μετά την τιμωρία για τα γεγονότα της Αγκαθιάς, όμως, ο Αγροτικός Αστέρας έχει βαλθεί να διαψεύσει όσους πρόωρα τον υποβίβασαν. Οι τρεις διαδοχικές νίκες επί Ποσειδώνα Μηχανιώνας, Φλώρινας και Θερμαϊκού Θέρμης έχουν φέρει την ομάδα του Ευόσμου από το… καναβάτσο να είναι, πλέον, γερά στο «κόλπο» της σωτηρίας και να ατενίζει με αισιοδοξία τη συνέχεια.

Μάλιστα, η ομάδα του Ευόσμου είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται σε δύο εβδομάδες σε θέση σωτηρίας, αφού ακολουθούν δύο ξεκούραστα τρίποντα κόντρα σε Σειρήνα και Άρη Παλαιοχωρίου, την ώρα που οι ανταγωνιστές της έχουν μπροστά τους δύσκολα παιχνίδια.

Ο Στράτος Φούσκας, σκόρερ της τελευταίας νίκης στο Πρωτάθλημα, κόντρα στον Θερμαϊκό Θέρμης μίλησε στο metrosport.gr και έδωσε την εξήγησή του για τις αιτίες που ώθησαν τον Αγροτικό Αστέρα να πάρει μπροστά.

«Κατσαβάκης, μεταγραφές, καλύτερες συνθήκες»

Ξεκινώντας ο Στράτος Φούσκας αναφέρθηκε στο τι άλλαξε τις τελευταίες εβδομάδες στον Αγροτικό. «Οσοι επιλέξαμε τον Ιανουάριο να παραμείνουμε στην ομάδα βάλαμε ως στόχο να παλέψουμε ως το τέλος για τη σωτηρία. Η έλευση του Μάκη Κατσαβάκη μας βοήθησε και ψυχολογικά λόγω της εμπειρίας του από την κατηγορία. Επίσης, η ενίσχυση που δέχθηκε η ομάδα με την απόκτηση ποδοσφαιριστών όπως ο Ηλίας Προβατίδης και ο Τάσος Κουκουλέκης ήταν σημαντικός παράγοντας. Και οι δύο αποτελούν πολύτιμες προσθήκες, οι οποίες μας βοήθησαν και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Επίσης, ρόλο έπαιξε και η καταπληκτική πορεία του Γιάννη Παπαποστόλου, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ. Εξωαγωνιστικά σημαντική είναι και η παρουσία του κ. Χρόνη Παπαβραμίδη, ο οποίος μας στηρίζει. Ολα αυτά συνετέλεσαν για να αλλάξει το κλίμα στον Αγροτικό Αστέρα. Είναι, πλέον, καλύτερο το κλίμα και οι συνθήκες σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε ο 24χρονος επιθετικός.

«Ματς τελικός με Καλλικράτεια»

Οσο για τη συνέχεια; Ο Στράτος Φούσκας δεν εφησυχάζει, αφού, όπως τονίζει, καμία ομάδα δεν σώθηκε με τρεις σερί νίκες. «Μας περιμένει δύσκολη συνέχεια. Εχουμε τώρα δύο τρίποντα κόντρα σε Σειρήνα και Αρη Παλαιοχωρίου, όμως, μετά μας περιμένουν δύσκολα ματς. Αρχής γενομένης από αυτό με την Καλλικράτεια. Είναι τελικός αυτό το ματς, το πιο κομβικό ως το τέλος. Χρονικά προέχει το ματς Κυπέλλου με τον Θερμαϊκό. Δεν σωθήκαμε επειδή κάναμε τρεις νίκες. Θέλει προσπάθεια μέχρι το τέλος».

«Σωτηρία και Κύπελλο»

Εκτός από την προσπάθεια για την παραμονή στην κατηγορία, ο Αγροτικός Αστέρας είναι μέσα και στον θεσμό του Κυπέλλου της ΕΠΣΜ. Οι «σταχυοφόροι» έχουν προκριθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης και θα διεκδικήσουν μετά από διπλούς ημιτελικούς κόντρα στον Θερμαϊκό Θέρμης μια θέση στον τελικό. «Εχουμε και το ρόστερ και την ποιότητα για να ανταπεξέλθουμε και στους δύο στόχους μας. Αλλωστε, δεν έχουν μείνει πολλά ματς. Εφόσον φτάσαμε ως τα ημιτελικά δεν τα παρατάμε. Εχουμε μπροστά μας δύο δύσκολα ματς με τον Θερμαϊκό Θέρμης. Θέλουμε πολύ και το Κύπελλο. Είναι μεγάλο το κίνητρο και θα παλέψουμε και γι’ αυτόν τον στόχο».

Όσο για τη δική του προσωπική παρουσία με την ομάδα του Ευόσμου; «Δεν ξεκίνησε η χρονιά καλά για μένα. Από ένα σημείο και μετά άρχισα να βρίσκω τα πατήματά μου και έβαλα και κάποια τέρματα. Ανεβαίνω προσωπικά κι εγώ μαζί με την ομάδα. Θα βοηθήσω όσο περνά από τα χέρια μου για να σωθεί η ομάδα και να πάρουμε το Κύπελλο», κατέληξε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.