Φουλ για τρίτη θέση ο ΠΑΟΚ, αλλά να μην ξεμείνει από παίκτες ενόψει τελικού…

Κώστας Πετρωτός01 Μαΐου 2023

Πήρε μία νίκη ηρεμίας ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Αρη. Ενα τρίποντο που κρίθηκε από ενέργειες κυρίως των δικών του παικτών, γιατί τα πιο δύσκολα τα έβαλε, κυρίως, ο Κουλιεράκης στον Δικέφαλο και λιγότερο ο Καμαρά και ο Νταρίντα με τους κεραυνούς που εξαπέλυσαν. Όπως είπε και ο Λουτσέσκου, οι παίκτες του ήταν εκείνοι που κυριάρχησαν και αυτό αποδεικνύεται από την στατιστική. Οι «ασπρόμαυροι» μέτρησαν 15 τελικές έναντι 9 των «κιτρινόμαυρων», είχαν 7 στα 21 εύστοχα γεμίσματα, έναντι 2 στα 5 των συμπολιτών και 32 έναντι 24, κλεψίματα.

Το έκανε πάλι με ανατροπή, όπως και στο «Κλ. Βικελίδης» και αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι για τον ΠΑΟΚ που χτίζεται.

Από την εξέλιξη του ματς, για μία ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε ότι ο ΠΑΟΚ παράγει φάσεις, αλλά δεν βρίσκει εύκολα γκολ και αυτό έχει να κάνει και με την ατομική ικανότητα των παικτών του. Δηλαδή όταν Ντάντας χάνει δύο φορές τεράστιες ευκαιρίες (τη μία έπεσε πάνω στον Κουέστα), ο Αντρια δεν σουτάρει μέσα από την περιοχή μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα και προτιμά να σπάσει την μπάλα και γενικότερα ο ΠΑΟΚ φτάνει μέχρι την μεγάλη περιοχή του αντιπάλου και δεν μπορεί να μετουσιώσει αυτή την συχνότητα και σε ανάλογη στα γκολ, υπάρχει θέμα που κακά τα ψέματα δεν γίνεται να λυθεί τώρα παρά μόνο στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Στην παρούσας φάση, ο ΠΑΟΚ κρατά ότι μοιάζει να έχει ένα καλό επίπεδο φυσικών δυνάμεων, ως σύνολο να έχει μία πολύ καλή λειτουργία και να πορεύεται με την αγωνία αν θα παραμείνει ανταγωνιστικός ως το φινάλε.

Πριν το αναλύσουμε λίγο παραπάνω αυτό, ας σταθούμε και στο κεφάλαιο διαιτησία στο χθεσινό clasico. Ο Αζέρος Αγκάγιεφ διαχειρίστηκε με αγγλική λογική όλο το παιχνίδι και αυτό μπορεί κανείς να πει ότι του δίνει και το δικαίωμα να πει ότι ήταν αμερόληπτος. Με αυτή την λογική αποφάσισε να μην δώσει πέναλτι στο κράτημα του Εμπακατά στον Κωνσταντέλια και το ίδιο έπραξε και στο άπλωμα του χεριού του Κουλθιεράκη πάνω στον Ματέο Γκαρσία. Και στο πλαίσιο αυτή της λογικής εντάσσεται και η απόφαση να μην δώσει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Καμαρά στην φάση που κάνει τάκλιν στα πόδια του τριακοσάρη (σε συμμετοχές) από χθες Βιεϊρίνια.

Ο Τάισον και οι απόντες

Πάμε πίσω στα περί αγωνίας για το αν ο ΠΑΟΚ παραμείνει ανταγωνιστικός ως το φινάλε. Αν υπάρχει ένα συμπέρασμα από όλη την σεζόν που επιβεβαιώνεται και στα πλέι οφ είναι ότι κάποιοι παίκτες έχουν ένα πολύ κομβικό ρόλο (ας μην πούμε αναντικατάστατοι) και όταν λείπουν ο Δικέφαλος χάνει σε ποιότητα. Ο Ινγκασον είναι ένας από αυτούς, ο Ντόουγκλας ένας ακόμη. Ο Τάισον ένας τρίτος και απόδειξη είναι το διάστημα που ο ΠΑΟΚ έπαιξε χθες χωρίς εκείνον. Η επιθετικότητα του, το κάθετο ποδόσφαιρο, οι εμπνεύσεις και η ταχύτητα στην εκδήλωση επιθέσεων έλειψε στο τελευταίο διάστημα του αγώνα. Κι ας βρήκε την λύση ο Δικέφαλος από το πολύ ωραίο, αλλά συνάμα και τυχερό (γιατί η μπάλα βρήκε και στο κεφάλι του Πίρσμαν) γκολ του Αντρια Ζίβκοβιτς.

Με δεδομένο ότι πλέον το ματς γύρω από το οποίο περιστρέφονται τα πάντα για τον ΠΑΟΚ είναι ο τελικός του Κυπέλλου, θα πρέπει και η διαχείριση όλων των υπόλοιπων αγώνων των πλέι οφ, να έχει ως βασικό στόχο η ομάδα να κατέβει πλήρης σε εκείνο το παιχνίδι. Υπό αυτό το πρίσμα, κάθε αγώνας από εδώ και στο εξής θα είναι μία σπαζοκεφαλιά για τον Λουτσέσκου. Ποιους πρέπει να χρησιμοποιεί και ποιους πρέπει να ξεκουράζει για να τους έχει όλους μαζί στο τελευταίο ματς της σεζόν. Δεν μπορεί κανείς σώφρων ΠΑΟΚτσής να πιστέψει ότι η ομάδα του θα παίξει χωρίς τον Ινγκασον, τους δύο Βραζιλιάνους, Ντόουκλας και Τάισον και τον Νάρεϊ στον τελικό του Κυπέλλου και θα είναι το ίδιο ανταγωνιστική.

Ο στόχος της τρίτης θέσης δεν είναι καθόλου αμελητέος, αλλά το μόνο που δεν χρειάζεται είναι πύρρειες νίκες. Να παίρνει βαθμούς προς την επίτευξη του στόχο της τρίτης θέσης, αλλά παράλληλα να χάνει παίκτες

Υ.Γ. 1 Ο Κώστας Κουλιεράκης είναι ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης, μία από τις φετινές αποκαλύψεις και του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τελευταία κάνει λάθη που δεν ταιριάζουν στην κλάση του, ίσως γιατί βγάζει κυρίως πνευματική κόπωση από την πρώτη γεμάτη του επαγγελματική σεζόν. Η αντίδραση είναι ίδιον κάθε μεγάλου παίκτη κι αυτό περιμένουν όλοι.

Υ.Γ. 2 Ο ΠΑΟΚ δεν διαθέτει πολλούς καλούς σουτέρ, όπως παλιότερα χρόνια. Το γκολ του Νταρίντα είναι μία απόδειξη γιατί θα πρέπει να βρει έναν Κούρτιτς σε πιο γρήγορη βερσιόν.

Υ.Γ. 3 Ενας ανεγκέφαλος πήγε να χαλάσει μία ωραία ατμόσφαιρα χθες στην Τούμπα πετώντας ένα μπουκάλι προς την πλευρά του δεύτερου βοηθού. Πρέπει να βρεθεί επιτέλους ο τρόπος να μην εκτίθεται ο ΠΑΟΚ από τέτοιες ενέργειες...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.