Φουλ επίθεση Κουπτσίδη στον Αυγενάκη: «Δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο»

Metrosport Team03 Φεβρουαρίου 2023

Σε εξέλιξη βρίσκεται η γενική συνέλευση της ΕΠΟ στο «Μακεδονία Παλλάς» και το κλίμα είναι απόλυτα επηρεασμένο από την απόφαση-ταφόπλακα του Λευτέρη Αυγενάκη για τις ομάδες της SL2 σε σχέση με τα έσοδα από το στοίχημα. Αλλά και την υπόθεση του μητρώου που οδήγησε σε «λουκέτο» εκατοντάδες σωματεία. Ενδεικτικές ήταν οι τοποθετήσεις του Δημοσθένη Κουπτσίδη και του Λάμπρου Ιωακείμ.

Ο πρόεδρος τη ΕΠΣ Γρεβενών εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον υφυπουργό. Αρχικά για τον Μανταλο είπε: «Να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν είναι δυνατόν να είναι αποσπασμένος σε υπουργεία και παράλληλα να είναι στην κεντρική επιτροπή διαιτησίας και να μην αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τα λάθη που γίνονται».

Ήταν όμως λάβρος κατά του Αυγενάκη: «Το θέμα του Αυγενακη είναι το πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Έχει εξαφανίσει 400 σωματεία. Δυστυχώς η ΟΥΕΦΑ και η FIFA δεν μας στηρίζουν. Αν συνεχίσει έτσι ο Αυγενάκης δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο. Είναι ο πλέον ακατάλληλος υφυπουργός αθλητισμού. Ανοίγει και κλείνει το μητρώο όποτε θέλει. Αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς. Δεν έχουμε δικτατορία. Έχουμε Δημοκρατία. Πρέπει να αντιδράσουμε ως ΕΠΟ. Δεν μπορούμε να αφήσουμε να συνεχιστεί αυτή η λεηλασία».

Ο πρόεδρος του Ηρακλή Λάρισας Λάμπρος Ιωακείμ αναφέρθηκε στην υπόθεση του «λουκέτου» στο οποίο οδήγησε ο Αυγενάκης τη SL2 και ζήτησε ψήφισμα από τη ΓΣ ισχυριζόμενος ότι υπάρχει κόσμος που πεινάει, τονίζοντας: «Δεν φτάνουν ούτε για λειτουργικά έξοδα ενός μήνα. Προέβη σε αυτή την κίνηση ο κ. Αυγενάκης με την αιτιολογία ότι η κατηγορία είναι αναξιόπιστη και δεν αξίζει να υπάρχει. Ξέχασε ότι την κατηγορία αυτή την δημιούργησε ο ίδιος, ότι επέβαλε 250 χιλιάδες μετοχικό κεφάλαιο και 150 χιλιάδες εγγυητική στις ομάδες προκειμένου να φύγουν οι κακοί παράγοντες και να μπουν οι καλοί που θα επενδύσουν. Ζητάω τη συμπαράσταση του σώματος απέναντι στο δίκαιο αίτημα μας και αν υπάρχει η δυνατότητα και ενός ψηφίσματος της συνέλευσης καθώς αδυνατούμε να συνεχίσουμε το Πρωτάθλημα με ότι αυτό συνεπάγεται και για τις επαγγελματικές κατηγορίες και τις οικογένειες των ποδοσφαιριστών και τους ίδιους που δεν έχουν να φάνε και θα μείνουν άνεργοι και την εικόνα του ποδοσφαίρου στην Ουέφα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.