Ζησιμόπουλος και Νούλα οι «πρώτοι» του 18ου Μαραθωνίου Θεσσαλονίκης

Παναγιώτα Χαλκιά21 Απριλίου 2024

Φώτης Ζησιμόπουλος και Ματίνα Νούλα έκοψαν πρώτοι τη κορδέλα του 18ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», με τον πρωταθλητή υπεραποστάσεων και νικητής του περσινού «Σπάρταθλου» να περνά την αψίδα του τερματισμού στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του Αγάλματος του Μακεδόνα στρατηλάτη, σε χρόνο 2 ώρες 23:40. Στην διαδρομή των γυναικών, η περσυνή νικήτρια έσπασε νέο ρεκόρ.

Από τους άντρες, δεύτερος δεύτερος ακολούθησε ο Γιώργος Καλαπόδης με χρόνο 2:25:49, ενώ τρίτος ήταν ο Κυριάκος Μπέησμε 2:31:22.

Ο Ζησιμόπουλος μετά το τέλος της κούρσας τόνισε πως: «Κάθε διαδρομή ειναι διαφορετική και σου δινει κατι ξεχωριστό. Ο Μαραθώνιος τελείωσε γρήγορα. Υπήρχαν σημεία που με δυσκόλεψαν αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Άρχισε ήρεμα την κούρσα, στη συνέχεια πίεσα τον εαυτό μου».

Στην γυναικεία κούρσα, νικήτρια ήταν η Ματίνα Νούλα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με νέο εντυπωσιακό ατομικό ρεκόρ 2: 45:02. Επίδοση που της έδωσε τη δυνατότητα να βελτιώσει την προσωπική της επίδοση, που ήταν 2:46:53 από τον Μαραθώνιο της Αθήνας.

«Χάρηκα πάρα πολύ για τη δεύτερη μου νίκη σε αυτή τη διαδρομή. Έκανα και ατομικό ρεκόρ και χάρηκα ακόμη περισσότερο. Οι προπονήσεις μου ήταν για καλύτερο χρόνο αλλά είχα κάποιες διαταραχές στο στομάχι στη διάρκεια της διαδρομής. Δεν αντιμετώπισα άλλες δυσκολίες. Η διαδρομή είναι ευνοϊκή για ρεκόρ. Νιώθω τη Θεσσαλονίκη πόλη μου πια και ο κόσμος που υπήρχε γύρω γύρω μου έδωσε δύναμη. Πλέον, θα ρίξω ρυθμούς και θα τρέξω 5χλμ και 10 χλμ και θα προετοιμαστώ για τον Μαραθώνιο της Αθήνας, όπου θα κυνηγήσω ένα ατομικό ρεκόρ» υποστήριξε μετά το τέλος της κούρσας.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.