Φωτιά στη βόρεια Εύβοια: «Δεν βγήκε ο ήλιος στη Χαλκίδα σήμερα»

Metrosport Team04 Αυγούστου 2021

Επιμέλεια: Κωστής Παναγιώτου

Τα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα είναι πολλά από χθες (03/8), ένα εξ αυτών στη βόρεια Εύβοια, με τις καταστροφές να είναι ανυπολόγιστες μέχρι στιγμής, καθώς η φωτιά είναι ακόμη σε εξέλιξη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Metrosport.gr, έχουν καεί περισσότερα από 150 σπίτια μέχρι στιγμής, ενώ η δασική έκταση που έχει καταστραφεί είναι 20.000 στρέμματα. Τα μέτωπα της φωτιάς πριν λίγη ώρα ήταν τρία, με τους ανέμους να καθορίζουν την κατεύθυνσή τους.

Από το δήμο Χαλκίδας και άλλους όμορους δήμους έχουν σταλεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Δυστυχώς, τα μέρη και τα δάση της βόρειας Εύβοιας είναι αρκετά δύσβατα και η πύρινη λαίλαπα κάνει ακόμη δυσκολότερη την επιχείρηση των πυροσβεστών. Στις περιοχές δεν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες.

Επίσης αρκετοί κάτοικοι, αλλά και τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, με προορισμό την Αιδηψό και τη Χαλκίδα.

Η κατάσταση δεν είναι άγνωστη για τους κατοίκους της περιοχής, αφού προ τριετίας είχε ξεσπάσει φωτιά, η οποία είχε κάψει πάλι 20.000 στρέμματα.

Κάτοικοι της Χαλκίδας, που βρίσκεται κεντρικά στο νομό, δήλωσαν: «Ο ήλιος δεν βγήκε σήμερα το πρωί στην πόλη μας, οι καπνοί από τη Βαρυμπόμπη και τη βόρεια Εύβοια έχουν σκεπάσει τον ουρανό. Οι στάχτες έχουν φθάσει μέχρι τα μπαλκόνια μας, τα αυτοκίνητα έχουν καλυφθεί από στάχτες».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.