Φως, νερό, τηλέφωνο… Δήμοι και Τράπεζες!

Αρις Νικολάκης19 Μαρτίου 2020

Ειλικρινά, μας εκπλήξατε. Μας εκπλήξατε κι ευχάριστα και δυσάρεστα. Ευχάριστα μεν, επειδή είχε εντυπωσιακή απήχηση η αναφορά μας στον Δήμο Θεσσαλονίκης (ο οποίος έχει δείξει ανθρωπιά κι αλληλεγγύη εν μέροις) και στις Τράπεζες (οι οποίες δεν έχουν δείξει ανάλογα για ιδιώτες). Δυσάρεστα δε, επειδή είχε εντυπωσιακή απήχηση καθώς είναι πολλοί, πάρα πολλοί όσοι …υποφέρουν υπό το υπέρβαρο φορτίο υποχρεώσεων τους και προς Δήμο και προς Τράπεζες. Και τραβούν βαρυγκωμώντας την αναφοριά τους.

Μπορεί να κάναμε κατάχρηση της φιλοξενίας από τη «Μ» σε τούτη εδώ τη γωνιά. Ναι, αλλά… Διάγουμε καιρούς χαλεπούς. Η «Μ» στέκεται παρά τω πλευρώ σας παντί τρόπω και σε αυτούς τους καιρούς. Εξάλλου το χθεσινό πρωτοσέλιδο της – για των λόγων το αληθές - ανέδειξε πόσο αφουγκράζεται ι αισθάνεται τον λαό μας.

Είπαμε, όμως. Είμαστε σε πόλεμο. Η Ελλάδα μάχεται σε δυο «μέτωπα». Σε αυτό του κορωνοϊό και στο άλλο του Έβρου. Μπροστάρηδες ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό της χώρας και φυσικά, στρατιωτικό με την υποστήριξη των Ακριτών μας στην Θράκη.

Εμείς αναφερθήκαμε χθες, στις… παράπλευρες απώλειες στα «μέτωπα» πολέμου. Στις δυσβάστακτες οικονομικές υποχρεώσεις πολλών εκ των μαχητών κι εκ του άμαχου πληθυσμού! Με δεδομένο τον κίνδυνο να ευνοηθούν κι όσοι δεν δικαιούνται απευθύναμε έκκληση στον Δήμο Θεσσαλονίκης (τούτο αφορά κι άλλους Δήμους) και στις Τράπεζες. Μην αγνοείτε και διευκολύνεται οφειλέτες σας. Δίχως να χάσετε σεντ, που λέει ο λόγος…

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης (κι επιμένουμε τούτο αφορά κι άλλους Δήμους) να αναθεωρήσει επί του παρόντος (μέχρι πότε… ο Θεός ξέρει!) την πολιτική δεσμεύσεων τραπεζικών λογαριασμών (όλους, όλων των Τραπεζών με τον ίδιο ΑΦΜ) ποσών έναντι οφειλών. Πολλοί αγκομαχούν, να καλύψουν αυτούς τους καιρούς ακόμη κι ανάγκες επιβίωσης.

Προσδοκούμε φυσικά, παρέμβαση περί τούτου του Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Νίκου Ταχιάου και του Γιώργου Ορφανού. Την παρέμβαση ανθρώπων με όλη την κυριολεξία της λέξης: Άνθρωπος!

Οι Τράπεζες να αναθεωρήσουν κι αυτές την πολιτική για υποχρεώσεις (καταβολή δόσεων κυρίως) ιδιωτών οφειλετών. Λίγο νερό στο κρασί τους προκειμένου να υπάρξει ανθρωπιά κι αλληλεγγύη θα ωφελούσε σοβαρά την ελληνική κοινωνία.

Στο ίδιο… τοπίο ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης οφείλουν – εξ αιτίας της επικρατούσας κατάστασης η οποία συνθλίβει οικονομικά τους πάντες – να εμφανιστούν οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, τηλεπικοινωνιών και νερού. Δε λέμε, να χαριστούν. Λέμε δε, πως ανθρωπιά κι αλληλεγγύη ευνοούν κάποιους φύσει και θέσει… μπαταξήδες. Τι να κάνουμε όμως; Κοντά στα χλωρά πάνε και τα ξερά!

Για να δούμε, τι θα δούμε… Τελικά!

ΥΓ 1: Και βέβαια, δεν ευλογούμε τα γένια μας αλλά… Τα λέγαμε καιρό τώρα για την ανασυγκρότηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δεν τα λέγαμε;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.