«Φως» για τον Λουτσέσκου και τον ΠΑΟΚ ήταν και είναι ο Αντελίνο Βιεϊρίνια

Αρις Νικολάκης04 Ιουνίου 2023

Ποιος τυφλός δε θέλει το φως του; «Τυφλός» βέβαια, στη λαϊκή ρήση, δεν είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου αλλά… «Φως» για προπονητή κι ομάδα του ΠΑΟΚ ήταν κι είναι ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ως εκ τούτου προς απόλυτο όφελος τους είναι η παρουσία του «κάπτεν». Η παρουσία ως παίκτη ή ως συνεργάτη του Ρουμάνου προπονητή είναι ένα σοβαρό θέμα. Με κυρίαρχη προτεραιότητα την πρόθεση του Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο ΠΑΟΚ ως οργανισμός οφείλει, να τη σεβαστεί. Εκτιμώντας πως η κορυφαία μεταγραφή επί Ιβάν Σαββίδη ήταν η επιστροφή τού «κάπτεν» του.

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο της οικοδόμησης του ΠΑΟΚ του ενός (κι ενός ακόμη το οποίο δεν τού επέτρεψαν να κατακτήσει… σκοτεινές πολιτικές δυνάμεις) ντάμπλ και των πολλών Κυπέλλων. Αυτός ο χαρισματικός παίκτης ήταν ο διάδρομος απογείωσης του «δικέφαλου».

Έδωσε και πήρε από τον ΠΑΟΚ. Κι ο ΠΑΟΚ έδωσε και πήρε από τον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Αμοιβαία η εκτίμηση κι ο σεβασμός. Με αυτά τα στοιχεία θα καταλήξουν οι τρεις πλευρές (Σαββίδης, Λουστέσκου, Βιεϊρίνια) σε συμφωνία – με κοινό παρονομαστή το συμφέρον του ΠΑΟΚ – για τον τρόπο αξιοποίησης του «κάπτεν»…

Φυσικά, δεν τίθεται θέμα παραμονής του Αντελίνο Βιεϊρίνια στην Τούμπα. Το θέμα το οποίο τίθεται είναι ο ρόλος του. Σημασία για τον ΠΑΟΚ έχει η παρουσία του. Για τον παίκτη ο ρόλος. Μεγάλα παιδιά είναι. Θα τα βρούνε. Εγγύηση προς τούτο ο αμοιβαίος σεβασμός κι η αμοιβαία εκτίμηση!

Κατά τα άλλα; Τα πάντα στην ΠΑΕ κι όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε τα πάντα, κινούνται σε πέπλο άκρας μυστικότητας. Τα εν οίκω μη εν δήμω. Ορθά, ορθότατα σε ό, τι αφορά τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ. Δεν ωφελεί – ίσως βλάπτει, μάλιστα – η τακτική των ανοικτών χαρτιών κατά τις μεταγραφικές ζυμώσεις. Δεν ωφελεί – ίσως βλάπτει , μάλιστα - συνάμα η τακτική των κλειστών χαρτιών κατά τον σχεδιασμό και ορισμό στόχων. Μάλλιασε … το χέρι μας, να το γράφουμε.

Κι επιμένουμε. Η μεταγραφική δραστηριότητα της ΠΑΕ είναι απόδειξη πως ο Ιβάν Σαββίδης έχει καθορίσει στόχους και προσανατολισμό. Έγινε η σχετική εισήγηση από την τεχνική ηγεσία. Προπονητής κι αθλητικός διευθυντής – κατά πως εμείς θεωρούμε και κατά πως ορίζεται by the book – προχωρούν στον δρόμο τον οποίο καθόρισε ο Ιβάν Σαββίδη. Δεν προχωρούν μεταγραφές στα κουτουρού. Το είπαμε. Το λέμε πάλι.

Αυτά είναι οι… γενικές γραμμές για τη μέλλουσα αγωνιστική περίοδο. Διαχέονται προς πάσα κατεύθυνση με το ρεπορτάζ. «Λούζονται» καθημερινά από τα φώτα της δημοσιότητας Οι …ειδικές γραμμές παραμένουν δίχως ανάλογο «λούσιμο». Είναι ακόμη, για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, σε επίπεδο υποθέσεων.

Εδώ καλά, καλά δεν έχει καταστεί γνωστό εάν κι εφ’ όσον ο Ραζβάν Λουτσέσκου αμέσως η εμμέσως (Ζοσέ Μπότο) ζητήσει εισήγηση και για παίκτες της Β΄ ομάδας και για παίκτες Κ21 σε γενικές γραμμές. Ναι, είναι αυτονόητο αλλά ως τέτοιο δε σημαίνει πως είναι και γεγονός σε… ειδικές γραμμές.

Ο χρόνος κυλά. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ αγωνιά. Έχοντας καεί στο γάλα, φυσά και στο γιαούρτι…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.