Formula 1: Η στιγμή της έκρηξης στα φρένα του Φερστάπεν (vid)

Metrosport Team25 Μαρτίου 2024

Οι κάμερες κατέγραψαν την τρομακτική στιγμή της έκρηξης στα φρένα του μονοθεσίου του Μαξ Φερστάπεν στο Γκραν Πρι της Αυστραλίας όπου ο Ολλανδός εγκατέλειψε τον αγώνα.

Μόλις στον τρίτο γύρο του αγώνα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 τέθηκε εκτός μάχης στη Μελβούρνη λόγω αστοχίας στο πίσω δεξί του φρένο. Το πρόβλημα είχε εμφανιστεί στον προηγούμενο γύρο και ο Φερστάπεν τόνισε πως ήταν σαν να οδηγούσε με χειρόφρενο.

Λόγω των τεράστιων θερμοκρασιών που αναπτύχθηκαν, το δισκόφρενο άρπαξε γρήγορα φωτιά. Ο Φερστάπεν μείωσε ταχύτητα και επέστρεψε με μειωμένη ταχύτητα στο γκαράζ της ομάδας του για να εγκαταλείψει.

Ωστόσο η κατάσταση ήταν αρκετά πιο επικίνδυνη αφού κατά την είσοδό του στο pit-lane, το φρένο που είχε πάρει φωτιά εξερράγη βίαια, σε σημείο που πίσω από τον τοίχο υπήρχαν άνθρωποι της πίστας και φωτογράφοι.

H Red Bull Racing αναμένεται να προβεί σε έρευνα σχετικά με τα αίτια που οδήγησαν τον Φερστάπεν στην εγκατάλειψη. Κάτι που ενδέχεται να γίνει τις επόμενες ημέρες όταν και το λαβωμένο μονοθέσιο του παγκόσμιου πρωταθλητή επιστρέψει στο εργοστάσιο του Μίλτον Κέινς στην Αγγλία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.