Formula 1: Εκπληκτικός Νόρις στο Σότσι, γκάφα ολκής για Χάμιλτον

Στέφανος Αβραμίδης25 Σεπτεμβρίου 2021

Με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη της στο Γκραν Πρι στη Μόντσα συνέχισε στο Σότσι η McLaren.

Ο Λάντο Νόρις, που ήρθε δεύτερος πίσω από τον Ρικιάρντο στον αγώνα στην Ιταλία, πήρε την pole position στον αγώνα της Ρωσίας.

Ο Βρετανός και η ομάδα του διάβασαν καλύτερα από όλους τις συνθήκες στο ρωσικό θέρετρο και ο νεαρός θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στον αυριανό αγώνα.

Η διαδικασία ξεκίνησε υπό βροχή και όσο περνούσε η ώρα η πίστα στέγνωνε. Στο φινάλε οι οδηγοί αποφάσισαν να βάλουν τα soft slick ελαστικά και οι χρόνοι έπεσαν κατακόρυφα.

Ο Κάρλος Σάινθ έγραψε τον πρώτο χρόνο πριν τον εκτοπίσει από την πρώτη θέση ο Νόρις. Ακολούθησε τρίτος ο Τζορτζ Ράσελ με τη Williams.

Για τον Λιούις Χάμιλτον τα πράγματα στράβωσαν τελείως στο φινάλε. Μπαίνοντας στα πιτς για να βάλει τη μαλακή γόμα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής προσέκρουσε στον εξωτερικό τοίχο του pitlane με αποτέλεσμα να καταστρέψει την εμπρός πτέρυγα του μονοθεσίου του.

Η αλλαγή αυτή μάλλον του κόστισε το τετ-α-κε που έκανε στον τελευταίο του γρήγορο γύρο και έτσι ο Άγγλος έμεινε τέταρτος.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ρικιάρντο, Αλόνσο, Μπότας, Στρολ, Πέρες και Οκόν.

Θυμίζουμε ότι ο Μαξ Φερστάπεν και ο Σαρλ Λεκλέρ θα εκκινήσουν από τις τελευταίες θέσεις στο λόγω αλλαγής εξαρτημάτων των κινητήρων τους. Ο Ολλανδός έκανε μόνο έναν αναγνωριστικό γύρο σήμερα στο Q1 και αποχώρησε, ενώ ο Μονεγάσκος έκανε ακριβώς το ίδιο στο Q2.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.