Fly Οver Θεσσαλονίκης: Το κόστος κατασκευής και η απάντηση για τα διόδια

Χάρης Δημαράς14 Σεπτεμβρίου 2020

Η κατασκευή του εναέριου αυτοκινητοδρόμου Fly Over που θα συνδέει την ανατολική Θεσσαλονίκη με τη δυτική πλευρά είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων, μετά και τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό που ξεκαθαρίστηκε είναι πως δεν προβλέπεται να υπάρχουν διόδια για τους οδηγούς, ενώ το κόστος του έργου θα φτάσει τα 370 εκατ. ευρώ. Ο εργολάβος θα πληρωθεί σε βάθος 25ετίας. Μόνο 70 στρέμματα προβλέπεται να απαλλοτριωθούν, τα οποία θα αντικατασταθούν με πολλαπλάσια στρέμματα σε φυτεύσεις που θα γίνουν σε περιοχές του έργου. 

Παράλληλα σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Πάρις Μπίλλιας, αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, το έργο είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί σε μία τριετία, από τη στιγμή που η ανάδοχος εταιρία θα αναλάβει. Η κατασκευή της υπερυψωμένης γέφυρας θα ξεκινά από τον κόμβο του νοσοκομείο Παπαγεωργίου, θα κινείται αρχικά στην κεντρική νησίδα που υπάρχει αυτή τη στιγμή και μετά στον κόμβο της Νεάπολης θα αρχίσει να καταλαμβάνει την αριστερή πλευρά δίπλα ακριβώς από το πρανές του Σειχ Σου και θα φτάνει μέχρι πριν από το τούνελ. 

Το τούνελ αναμένεται να διευρυνθεί, καθώς  προβλέπεται διαπλάτυνση κατά μια λωρίδα ανά κατεύθυνση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.