Φινλανδία: Βουλευτής καλεί σε μποϊκοτάζ του τουρκικού κεμπάπ λόγω ΝΑΤΟ

Metrosport Team03 Ιουνίου 2022

Σε μποϊκοτάζ κατά της Τουρκίας κάλεσε τους πολίτες της Φινλανδίας ο βουλευτής Μίκο Κάρνα λόγω των εμποδίων που βάζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, ο Φινλανδός βουλευτής κάλεσε τους συμπατριώτες του να αλλάξουν τα σχέδιά τους για διακοπές στην Τουρκία, να μην τρώνε τούρκικο κεμπάπ, να μην χρησιμοποιούν τουρκικά προϊόντα και να μην αγοράζουν τουρκικής κατασκευής αυτοκίνητα.

Η τουρκική εφημερίδα «Daily Sabah» ανέφερε ότι ο βουλευτής ισχυρίστηκε πως το κουρδικό ντονέρ είναι πολύ καλύτερο από το τουρκικό κεμπάπ. Είπε όμως και ότι θα έτρωγε τουρκικό κεμπάπ κάθε μέρα για ένα μήνα εάν η Άγκυρα ψηφίσει υπέρ της ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Για τους ισχυρισμούς της Τουρκίας, ο Κάρνα υποστήριξε ότι η χώρα του δεν φιλοξενεί τρομοκράτες. «Το PKK αναγνωρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση», υπενθύμισε.

Για να ανάψει «πράσινο φως» για την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν έχει ζητήσει από Φινλανδία και τη Σουηδία να καταγγείλουν το PKK και τα παρακλάδια του και να τερματίσουν τους περιορισμούς στις εξαγωγές όπλων που επέβαλαν οι δύο χώρες στην Τουρκία στα τέλη του 2019.

«Οι προσβολές της Τουρκίας είναι το ψυχρό παιχνίδι εξουσίας του Ερντογάν και είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι η Φινλανδία και η Σουηδία θα γίνουν δεκτές στο ΝΑΤΟ και από την Τουρκία χωρίς κανένα πρόβλημα», υπογράμμισε ο Κάρνα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.