Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου: «Θα τρίβετε τα μάτια σας με το άνοιγμα της αγοράς!»

Metrosport Team11 Δεκεμβρίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης, ο οποίος μίλησε για τις συνέπειες που θα έχει στην οικονομία της χώρας, το κλείσιμο της αγοράς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Metropolis 95.5

«Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση με την πανδημία, δεν ξέρουμε που θα κατευθυνθεί όλο αυτό. Αυτά τα ξέρουν οι ειδικοί, και εμείς απλά ακολουθούμε τις υποδείξεις της Κυβέρνησης. Όσον αναφορά το θέμα του «click away», η αγορά δεν ανοίγει και θα παραμείνει κλειστή μέχρι τις 7 Γενάρη. Με το «click away», δεν ανακαλύψαμε την Αμερική, αφορά μόνο το 15%. Μόνο όσοι έχουν e-shop, μπορούν να λειτουργήσουν. Από την πρώτη στιγμή που το άκουσα, και γνωρίζοντας την αγορά 36 χρόνια, είπα ότι δεν θα λειτουργήσει για όλο τον κόσμο». 

«Και πώς να λειτουργήσει, εφόσον υπάρχουν όλα τα επαγγέλματα μέσα. Δεν ξέρω πώς πήραν την απόφαση αυτοί οι άνθρωποι. Αν κάνουν μια  βόλτα στην αγορά, θα καταλάβουν ότι τα περισσότερα καταστήματα έχουν είδη ένδυσης, δεν μπορείς να κάνεις χρήση αυτής της απόφασης». 

Για το αν θα μπορούσε να βρεθεί άλλος τρόπος για να προστατέψουμε την υγεία αλλά και την οικονομία: «Ο τρόπος σκέψης για να λειτουργήσει η αγορά έτσι μπάζει από παντού. Εξυπηρετεί μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις και κανέναν άλλο. Είπε ο κ.Υπουργός το πρωί στην τηλεόραση πως θα πρέπει να έχουμε δύο μέτρα απόσταση ο ένας από τον άλλο, και ότι το αντικείμενο θα πρέπει να παραδοθεί έξω από το μαγαζί. Έχει γνώση ότι τα καταστήματα έχουν πρόσοψη της τάξης των 4-5 τετραγωνικών; Η ουρά δηλαδή, που θα γίνει; Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας; Αν δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, καλό είναι να ρωτήσουν κάποιους που γνωρίζουν την αγορά. Η καταστροφή που έρχεται για το 85% των επιχειρήσεων είναι τόσο μεγάλη που θα τρίβετε τα μάτια σας. Οι απώλειες στις θέσεις εργασίας, θα είναι πολύ μεγάλες, μεγαλύτερες από τις 100.000. Τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Τι Χριστούγεννα θα κάνουν; Ρωτήσανε τον κόσμο με τι χρήματα θα κάνει γιορτές;»
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.