Φιλίποφ για ΠΑΟΚ, Γιώργο Σαββίδη και πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας

Metrosport Team10 Μαΐου 2022

Ο Ντίμα Φιλίποφ μίλησε στο Metropolis 95.5 για την φετινή ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ, τον Γιώργο Σαββίδη και τον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας.

«Εγώ αγχώνομαι παραπάνω, γιατί όταν βλέπεις το παιχνίδι από έξω δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αλλά είναι ωραίο να γυρνάς πίσω στο γήπεδο όπου έπαιξες δύο χρόνια. Αυτές οι δύο ομάδες είναι οι καλύτερες του πρωταθλήματος. Περίμενα γεμάτο αγώνα, με ωραίες άμυνες και καλό επίπεδο και αυτό είδα. Αυτοί είναι δύο αγαπημένοι μου προπονητές, είναι ευχάριστο να βλέπεις τους φίλους σου στο γήπεδο.

Αν έληγε 3-0 ή 3-1 θα έλεγα ότι έχει προβάδισμα ο ΠΑΟΚ, αλλά τώρα στα πέντε σετ δεν μπορείς να πεις ότι κάποια ομάδα είναι φαβορί. Στο ΟΑΚΑ θα έχει πολύ κόσμο. Οι δύο ομάδες είναι ίδιες και θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες με προσωπικότητα, όπως ο Ράπτης και είναι όλα ανοιχτά.»

Για την σύγκριση της ομάδας του ΠΑΟΚ που έπαιζε αυτός με την τωρινή: «Είναι διαφορετικές ομάδες, αλλά στο αποτέλεσμα είμαστε ίδιες, μείναμε στο κύπελλο. Φέτος είχε πιθανότητες για το πρωτάθλημα, αλλά έκανε κοιλιά και εκεί έχασε το προβάδισμα. Στην Ελβετία πήραμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Είναι φανταστικά να ζεις εκεί, έχει γίνει πρόταση για να μείνω άλλα τρία χρόνια. Είχαμε και μία προσφορά από την Ρωσία, αλλά μάλλον θα παραμείνω εκεί. Στην εθνική δεν θα είμαι, έδωσα την απάντησή μου πριν από δύο εβδομάδες.»

Τόνισε ότι: «Η βάση μου είναι στη Θεσσαλονίκη. Αυτή την περίοδο προπονούμαι με τον Πήγασο. Εχουμε βρεθεί με τον Γιώργο Σαββίδη. Εγώ πιστεύω ότι κάνει καλά την δουλειά του και ο ΠΑΟΚ θα είναι ακόμη πιο δυνατός την επόμενη σεζόν.»

Για τον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας υπογράμμισε: «Από το 2014 έχουμε εμπόλεμη κατάσταση. Όλη η οικογένειά μου είναι στο Λουγκάνσκ. Μετά από οκτώ χρόνια οι άνθρωποι είναι σε ηρεμία. Από το 2014 εμείς ζούσαμε πόλεμο, απλώς δεν το έλεγε κανείς. Δεν το έβλεπα στις ειδήσεις. Δεν θέλω να πάρω θέση, εγώ σας λέω ότι υπάρχουν δύο πλευρές, είναι ανάλογα με την χώρα που είσαι. Είναι πολιτικά παιχνίδια και εμείς είμαστε τα πιόνια. Πάντα ήμασταν αδέρφια οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί, τώρα μισούμε ο ένας τον άλλον. Από το 2014 το ετοιμάζανε αυτό. Εγώ δεν διαχωρίζω τους ανθρώπους, αλλά άλλοι το κάνουν. Εχω χάσει φίλους από όλο αυτό.»

Κατέληξε λέγοντας: «Ο πατέρας μου είναι προπονητής στην Ρωσία, στην Σιβηρία. Είναι καλά. Εκεί η θερμοκρασία φτάνει μέχρι τους -50!»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.