Φίγκο: «Γι’ αυτό αποφάσισα να πάω στη Ρεάλ Μαδρίτης»

Metrosport Team03 Μαΐου 2020

Η μετακίνησή του από τη Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2000 αποτέλεσε το μεταγραφικό «μπαμ» εκείνης της χρονιάς.

Έχοντας αγωνιστεί για πέντε σεζόν με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα», ο Λουίς Φίγκο αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα παίρνοντας μεταγραφή για την αιώνια εχθρό Ρεάλ Μαδρίτης, γεγονός που τον μετέτρεψε αυτόματα σε persona non grata στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Είκοσι χρόνια μετά, ο Πορτογάλος μιλώντας σε live στο instagram αποφάσισε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους πήρε μια τέτοια απόφαση.

«Ήταν μια σημαντική αλλά και δύσκολη απόφαση. Έφυγα από μία πόλη που μου έδωσε πολλά και ένιωθα καλά. Αλλά όταν αισθάνεσαι ότι δεν υπάρχει εκτίμηση προς το πρόσωπο σου για όλα όσα έχεις προσφέρει, γι' αυτό τον σύλλογο, τότε σκέφτεσαι να αποχωρήσεις» τόνισε ο Λουίς Φίγκο .

Στη Μαδρίτη ο Φίγκο συνυπήρξε με σπουδαίους παίκτες, αλλά ο ίδιος ξεχωρίζει έναν: «Ο Ραούλ για εμένα είναι νικητής. Λόγω της νοοτροπίας του κέρδισε τόσα πολλά στην καριέρα του. Ήξερε τι να κάνει και πως να κινηθεί στο γήπεδο. Ο Ρονάλντο είχε τη δύναμη και την ταχύτητα, αλλά είναι δύσκολο να επιλέξω μεταξύ των δύο. Ο Βραζιλιάνος είχε λίγο από τα πάντα. Σκόραρε και έκανε τα πάντα. Έπαιξα με πολλούς υπέροχους παίκτες: Ρονάλντο, Ζιντάν, Ριβάλντο, Στόιτσκοφ, Γκουαρδιόλα, Ιέρο, Βερόν. Αλλά πάντα θα είμαι θαυμαστής του Ραούλ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.