Φερέιρα Vs Μάρτινς: Ο Μιγκέλ Κουστόντιο συγκρίνει και αναλύει

Χρύσανθος Δοβλέτογλου22 Φεβρουαρίου 2020

Οι δύο προπονητές που θα τεθούν την Κυριακή αντιμέτωποι στην Τούμπα δεν είναι άγνωστοι μεταξύ τους. Αμπέλ Φερέιρα και Πέδρο Μαρτίνς είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους στην Πορτογαλία, ως τεχνικοί της Μπράγκα και της Γκιμαράες αντίστοιχα. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, μάλιστα, έχει να επιδείξει μία ευρεία νίκη με 0-5 επί του Μαρτίνς, που είχε κάνει αίσθηση στον τοπικό ποδοσφαιρικό κόσμο.

Ο Πορτογάλος δημοσιογράφος της Record, Μιγκέλ Κουστόντιο, ειδικός στις αναλύσεις ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων, γνωρίζοντας την δουλειά των Φερέιρα και Μαρτίνς, τους βάζει στο μικροσκόπιο του για το Metrosport.gr και καταλήγει σε αρκετές σημαντικές διαπιστώσεις, που μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα την «σκακιέρα» της Τούμπας.

Ο Μιγκέλ Κουστόντιο

«Αν δούμε τις ομάδες την δεδομένη χρονική στιγμή, νομίζω ότι ο Ολυμπιακός αποδίδει καλύτερα από τον ΠΑΟΚ, αλλά στην Ελλάδα ο παράγοντας έδρα είναι μεγάλη υπόθεση και πάντα κάνει τεράστια διαφορά. Σχετικά με τους προπονητές και ο Αμπέλ και ο Πέδρο είναι πολύ καλοί.

Ο Αμπέλ Φερέιρα φημίζεται για την επιθετικότητα που βγάζουν οι ομάδες του. Ξέρει πως να παίρνει από τους παίκτες του το 200%. Ο Πέδρο Μαρτίνς, από την άλλη, είναι πολύ καλός στην τακτική και την δημιουργία σωστών επιθέσεων. Βλέπει πάντα με έναν θετικό τρόπο το παιχνίδι και πάντα στοχεύει στα μειονεκτήματα των αντιπάλων» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Νομίζω ότι στο κυριακάτικο παιχνίδι ο Αμπέλ Φερέιρα δεν ενδιαφέρεται για άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο πίσω στην βαθμολογία και σίγουρα θα τα ποντάρει όλα σε αυτό το ματς για να κατακτήσει την πρώτη θέση. Ο Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να επωφεληθεί από την ισοπαλία, όμως, νομίζω ότι θα θελήσει να κλειδώσει την πρωτιά. Οπότε, θεωρώ, ότι και οι δύο θα παίξουν για να κερδίσουν.»

Ρωτήσαμε ποιον θεωρούν στην Πορτογαλία καλύτερο προπονητή και απάντησε: «Είναι και οι δύο από τους πιο αγαπητούς στην Πορτογαλία. Ο Αμπέλ Φερέιρα είχε κάνει μεγαλύτερη αίσθηση λόγω όσων πέτυχε με την Μπράγκα, αλλά αμφότεροι είναι πολύ καλοί. Γι' αυτό και η Σπόρτινγκ προσπάθησε να υπογράψει και τους δύο. Η Μπενφίκα, επίσης, επιχείρησε να συμφωνήσει με τον Αμπέλ Φερέιρα.»

Για τον ρόλο που μπορεί να παίξει η παρουσία χιλιάδων φίλων του ΠΑΟΚ στις κερκίδες σημείωσε: «Στο πρώτο παιχνίδι οι οπαδοί του Ολυμπιακού με εντυπωσίασαν με την παρουσία τους και νομίζω ότι στην Τούμπα θα είναι το ίδιο. Είπα και πιο πριν ότι στην Ελλάδα η έδρα είναι πολύ σημαντικός παράγοντας».

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια, συνήθως, στους μεγάλους αγώνες βάζει την σφραγίδα του... «Ναι, είναι γεννημένος για τα μεγάλα παιχνίδια. Είναι ένας πολύ έξυπνος παίκτης με ισχυρή προσωπικότητα. Σχεδόν πάντα πιάνει σπουδαία απόδοση σε τέτοια ματς.»

* Οπως μας επεσήμανε στη Θεσσαλονίκη δεν θα βρεθεί για το ντέρμπι ούτε ο ίδιος, ούτε κάποιος Πορτογάλος συνάδελφός του. Ωστόσο, θα το παρακολουθήσουν με μεγάλη προσοχή από την τηλεόραση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.