Φερέιρα σε παίκτες: «Εμείς είμαστε ο ΠΑΟΚ»

Metrosport Team10 Ιανουαρίου 2020

Αποφεύγουν τα πολλά λόγια Φερέιρα και παίκτες, ειδικά εν όψει του πολύ σημαντικού αγώνα με αντίπαλο την ΑΕΚ στην κατάμεστη Τούμπα, δείχνουν προσηλωμένοι στον στόχο τους, παθιάζονται για την πρώτη νίκη σε ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι, από την έναρξη της σεζόν. Το σύνθημα που επικρατεί στα αποδυτήρια είναι ένα και ξεκάθαρο:

“Εμείς είμαστε ο ΠΑΟΚ”, λένε συνεχώς και θέλουν να το δείξουν ξανά μέσα στο γήπεδο. Η αλήθεια είναι πως τις τελευταίες ημέρες, μετά την βαριά ήττα από τον Άρη, αλλά και την αντίδραση που έβγαλε η ομάδα στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Κυπέλλου με τον ΟΦΗ, δεν διαφοροποιήθηκε η συμπεριφορά των ανθρώπων του Δικεφάλου. Παρέμειναν ψύχραιμοι και διαχειρίστηκαν τα συναισθήματά τους με μοναδική σοβαρότητα, ένα δείγμα που φανερώνει πως ο ΠΑΟΚ έχει ωριμάσει σε όλα τα επίπεδα και μπορεί να διαχειριστεί με μοναδική ψυχραιμία και τις νίκες αλλά και τις ήττες.

Για παράδειγμα, μετά την βαριά ήττα από τον Άρη, μέσα στα αποδυτήρια ο Φερέιρα έστειλε το μήνυμά του, χωρίς να...αναθεματίζει, προσδιορίζοντας τα λάθη που έπρεπε να αποφύγει η ομάδα και οι παίκτες.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και μετά την άνετη επικράτηση, στο Κύπελλο, επί του ΟΦΗ. Δεν επικράτησε αισιοδοξία, η νίκη ήρθε ως μία φυσιολογική εξέλιξη της υπεροχής του ΠΑΟΚ και η ζωή συνεχίζεται. Πλέον το ματς που όλοι θέλουν να διαχειριστούν σωστά για να έρθει ένας αγωνιστικός θρίαμβος, είναι αυτό με την ΑΕΚ στην κατάμεστη Τούμπα.

Ο Φερέιρα απέφυγε έως και χθες να μιλήσει αναλυτικά στους παίκτες, κάτι που θα κάνει ούτως ή άλλως την παραμονή και κυρίως την ημέρα του αγώνα. Τους θέλει όλους σε εγρήγορση, θα αποφασίσει (όπως μπορείτε να διαβάσετε στην σελίδα 8 στο σημερινό ρεπορτάζ) για την ενδεκάδα, δεν δείχνει διατεθειμένος να ρισκάρει με την χρησιμοποίηση των Κρέσπο και Ελ Καντουρί στην ενδεκάδα. Εφόσον και οι δύο, “βγάλουν” το σημερινό και το αυριανό πρόγραμμα, τότε θα συμμετέχουν στην αποστολή και μπορεί να τους δοθεί χρόνος συμμετοχής στο παιχνίδι. Το ίδιο ισχύει και για τον Μαουρίσιο, που έχει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.

Η πρώτη νίκη σε σπουδαίο ματς

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ και ο Πορτογάλος τεχνικός αδημονούν για να πετύχουν την πρώτη νίκη, από την έναρξη της φετινής σεζόν, σε ένα ματς υψίστης σημασίας, όπως είναι αυτό με την ΑΕΚ. Σέβονται τον αντίπαλο τους, δεν πρόκειται να επηρεαστούν από το παραμικρό, δείχνουν προσηλωμένοι. Πιστεύουν και το συζητούν στα αποδυτήρια (όπως δήλωσε άλλωστε και ο Δημήτρης Λημνιός) πως ήρθε η ώρα για να κερδίσει ο ΠΑΟΚ ένα μεγάλο παιχνίδι, προκειμένου να διαχειριστεί ακόμη καλύτερα την συνέχεια, να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας και να διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις τον τίτλο.

«Από δικά μας λάθη τα γκολ των αντιπάλων»

Υπάρχει μία ακόμη πολύ σημαντική διαπίστωση που προκύπτει από την ανάλυση των αγώνων που έδωσε ο ΠΑΟΚ, ειδικά με ισχυρούς αντιπάλους στο Πρωτάθλημα. Ποια είναι αυτή; “Από δικά μας λάθη σημειώθηκαν τα γκολ των αντιπάλων μας”, λένε με νόημα στην Τούμπα και εδώ που τα λέμε δεν έχουν άδικο.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Άρη, τα δύο από τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε η ομάδα, προήλθαν από λάθη που δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Στο ματς με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, οι πράσινοι προηγήθηκαν από λάθος γύρισμα του εμπειρότατου Κρέσπο και ύστερα έπρεπε να γίνει υπερπροσπάθεια για το τελικό ισόπαλο αποτέλεσμα.

Με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, ο ΠΑΟΚ ισοφαρίστηκε με πέναλτι που έγινε από λάθος τοποθέτηση, όταν γλίστρησε ο Γιαννούλης και βρήκε τον αντίπαλό του.

Με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο ΠΑΟΚ δέχθηκε το δεύτερο γκολ από φάουλ που έγινε στο κέντρο στον Αουγκούστο και δεν δόθηκε και ολιγωρία της άμυνας. Το συμπέρασμα είναι πως τα λάθη είτε γίνονται ατομικά είτε ομαδικά, πρέπει να περιοριστούν.

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (10/1)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.