Φερέιρα: «Πρέπει να είμαστε συμπαγείς και ανταγωνιστικοί»

Γιώργος Ζαΐρης01 Φεβρουαρίου 2020

Τον τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟΚ θα φτάσει στη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό εξήγησε ο Αμπέλ Φερέιρα μιλώντας στο επίσημο κανάλι της ασπρόμαυρης ΠΑΕ. 

Παράλληλα, ο Πορτογάλος τεχνικός του Δικεφάλου αναφέρθηκε και στα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες εκτός γηπέδου, τονίζοντας πως η ενότητα και η συσπείρωση είναι μονόδρομος.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα: "Πάντα ως προπονητής αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι οι παίκτες και όσοι δουλεύουν μαζί μου, να επικεντρωνόμαστε όλοι σε όσα ελέγχουμε και αυτό είναι η καθημερινή μας δουλειά σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα. 

Πάντα μαθαίνω από τους παίκτες και πάντα προσπαθώ να τους κάνω να καταλάβουν τι ζητάω από αυτούς. Αυτός ο αμφίδρομος δρόμος θα μας φέρει πιο κοντά στον στόχο μας. Αυτά ελέγχω, εκεί ξοδεύω την ενέργεια μου και εκεί λέω στους παίκτες μου να ξοδεύουν τη δική τους. Από εκεί και πέρα υπάρχει η διοίκηση μας και ο κύριος Σαββίδης που μας στηρίζει όπως και οι φίλαθλοι μας. Ετσι λοιπόν ο καθένας από εμάς πρέπει να επικεντρώνεται στο έργο και στο καθήκον του και να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο. 

Ετσι κάθε μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι. Οτι είναι να συμβεί από εδώ και πέρα θα συμβεί με φυσικό τρόπο. Το να λέμε ότι δεν συμβαίνει τίποτε ή δεν ξέρουμε τίποτε ή δεν μας αγγίζει τίποτε, είναι αδύνατο γιατί είμαστε άνθρωποι με συναισθήματα. Από την άλλη γνωρίζουμε το πάθος των φιλάθλων μας για την ομάδα, ξέρουμε πόσο πολύ έχουν μεγαλώσει την ομάδα, διοίκηση παίκτες και προπονητές, όπως έχει δείξει η πρόσφατη ιστορία με την κατάκτηση τίτλων. Αυτό για εμάς είναι το κίνητρο μας και εκεί επικεντρωνόμαστε. 

Το έχω πει πολλές φορές από τότε που ήρθα, πως ανεξάρτητα του τί συμβαίνει γύρω μας, ή των εξωτερικών δυνάμεων που θέλουν το κακό μας, όσο πιο ενωμένοι είμαστε διοίκηση, κόσμος, παίκτες και προπονητές, τόσο πιο δυνατοί θα είμαστε. Αυτός είναι ο δρόμος μας".

Για το τέλος της μεταγραφικής περιόδου: "Ηταν ένας μήνας που τέλειωσε πολύ καλά. Με την ομάδα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας αν και δεν ξεκίνησε καλά. Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας των χειμερινών μεταγραφών και είναι αδύνατο όλοι οι παίκτες να παραμένουν 100% προσηλωμένοι στο έργο τους. 

Ευτυχώς τελείωσε το παράθυρο των μεταγραφών και είμαι σίγουρος πως από εδώ και στο εξής όλοι οι παίκτες θα επικεντρωθούν και πάλι εδώ. Πάντα υπάρχουν φήμες για παίκτες που έρχονται ή φεύγουν και είναι φυσιολογικό αυτό να επηρεάζει τη δυναμική της ομάδας. Πλέον οι μεταγραφές τελείωσαν και μπαίνουμε σε μια σειρά δύσκολων και συνεχόμενων αγώνων όπου θα χρειαστούμε όλους τους παίκτες στο 200% και αυτό κάνουμε".

Για τον αυριανό αγώνα: "Προετοιμάζουμε τους παίκτες πάντα για τον επόμενο αγώνα που είναι ένα ντέρμπι εκτός έδρας και θα συναντήσουμε πολλά σαν αυτό στα πλέι οφ. Θα δούμε δυο μεγάλες ομάδες να αντιμετωπίζουν η μια την άλλη, δυο ομάδες με καλούς παίκτες και προπονητές, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για ένα πολύ καλό παιχνίδι. 

Έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο, ανεξαρτήτου αντιπάλου και έδρας, να πάρουμε τη νίκη. 

Πρέπει να είμαστε συμπαγείς και ανταγωνιστικοί. Θέλουμε τρεις βαθμούς και αυτός είναι ο στόχος μας. Σίγουρα οι λεπτομέρειες θα παίξουν σημαντικό ρόλο. 

Εμείς θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε πιστοί στην αγωνιστική μας φιλοσοφία και ταυτότητα. Να δείξουμε την ποιότητα μας και ατομικά και ως ομάδα. Στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου θα δούμε δυο διαφορετικές αγωνιστικές προσεγγίσεις από την κάθε ομάδα, να συγκρούονται η μια με την άλλη, δυο προπονητές με ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο. Να έχουμε την πρωτοβουλία και με τη μπάλα και χωρίς αυτή και να είμαστε ο εαυτός μας. 

Να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας με ή χωρίς τη μπάλα, να δείξουμε αμυντικές αρετές, να είμαστε συμπαγείς και να διαχειριστούμε κάθε χρονική στιγμή του αγώνα. Να είμαστε πιστοί στο πλάνο μας και πιστεύω ότι αυτό θα μας οδηγήσει στη νίκη".

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.