Φερέιρα: «Να μην περιμένουμε την τελευταία στιγμή για να πάρουμε αποφάσεις»

Metrosport Team19 Ιουνίου 2020

Ο Αμπέλ Φερέιρα μίλησε στην κάμερα του PAOK TV αναφορικά με την επικείμενη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον ΟΦΗ

Παράλληλα ο προπονητής του Δικεφάλου με αφορμή την ανακοίνωση της UEFA για τις ημερομηνίες των αγώνων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της νέας σεζόν, τόνισε πως δεν πρέπει να χαθεί χρόνος και να μην περιμένει η ομάδα την τελευταία στιγμή για να πάρει αποφάσεις.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο PAOK TV:

Για τη νέα σεζόν: "Νομίζω ότι είναι πρόκληση για όλους μας. Πραγματικά οι ημερομηνίες είναι κοντινές, δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να προετοιμάσεις την ομάδα και το δυναμικό της για την επόμενη σεζόν κάτι που ως σύλλογο μας υποχρεώνει να δουλέψουμε γρήγορα και αποφασιστικά σε όλους τους τομείς συμπεριλαμβανομένων και των μεταγραφών. Ο χρόνος μας θα είναι περιορισμένος άρα θα πρέπει να λειτουργήσουμε με ταχύτητα ολοι μαζί για να μην περιμένουμε την τελευταία στιγμή για να πάρουμε αποφάσεις που θα έχουν αντίκτυπο για όλη την επόμενη σεζόν. Οσο γρηγορότερα, τόσο καλύτερα!"

Αναφέρθηκε στη δουλειά που έγινε αυτή την εβδομάδα ενόψει του αγώνα με τον ΟΦΗ: "Θεωρώ ότι η ομάδα έκανε πολύ καλή δουλειά αυτή την εβδομάδα. Γενικά νομίζω πως οι παίκτες επέστρεψαν από την καραντίνα με καλή διάθεση, νοοτροπία και θέληση να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε. Είναι μια πρόκληση για εμάς και για αυτό βάζουμε τα δυνατά μας. Με την ίδια συγκέντρωση λοιπόν που προετοιμάσαμε το ματς με τον Παναθηναϊκό, έτσι και κάναμε απέναντι στον ΟΦΗ με στόχο μόνο τη νίκη".

Ξεκαθάρισε πως δεν σκέφτεται τον ημιτελικό της προσεχούς Τετάρτης αλλά μόνο το ματς με τον ΟΦΗ: "Κατά πρώτο λόγο πρέπει να πούμε ότι οι επιλογές μας είναι περιορισμένες λόγω των τραυματισμών και είναι η πρώτη φορά στην ως τώρα καριέρα μου που αντιμετωπίζω σε τέτοιο βαθμό κάτι τέτοιο. Από εκεί και πέρα βέβαια, ο τρόπος θεώρησης των πραγμάτων για μένα είναι ότι ο αμέσως επόμενος αγώνας είναι ο πιο σημαντικός. Επομένως έχουμε επικεντρώσει όλη την ενέργεια μας στον αγώνα με τον ΟΦΗ για να έρθει η νίκη".

Επανέλαβε πως πρώτη φορά στην καριέρα του αντιμετωπίζει τόσο πολλούς τραυματισμούς: "Δυστυχώς οι τραυματισμοί που έχουμε αυτή τη στιγμή δεν έχουν να κάνουν με το χρονικό διάστημα που είμαστε, δηλαδή αμέσως μετά την καραντίνα. Είναι τραυματισμοί που ήδη κουβαλούσαμε από πριν. Για να δώσω ένα παράδειγμα, ο Βιεϊρίνια τον οποίο θα στερηθούμε το Σάββατο, ουσιαστικά ακόμη παλεύει για να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή του κατάσταση σε μια πολύ δύσκολη για αυτόν σεζόν όπως και για εμάς που συνεχώς αλλάζουμε τα πρόσωπα της ομάδας όπως για παράδειγμα στο χώρο της μεσαίας γραμμής κάτι που δεν μας επιτρέπει να έχουμε μια σταθερότητα ή έναν κορμό αν θέλετε στην ομάδα. Αυτό λοιπόν δεν το έχουμε και προσπαθούμε να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό από κάθε παίκτη φτιάχνοντας την καλύτερη 11άδα που θα μας βοηθά να φτάνουμε στη νίκη. Οταν δηλαδή μιλάμε για τις περιπτώσεις Ζαμπά, Αουγκούστο, Κρέσπο, Βέρνμπλουμ ή Βιεϊρίνια δεν είναι θέματα που δημιουργήθηκαν λόγω καραντίνας αλλά προϋπήρχαν μαζί με αναπάντεχα ζητήματα όπως του Μίσιτς και εγώ ως προπονητής αδυνατώ να τα ελέγξω".

Προανήγγειλε αλλαγές στο ματς με τον ΟΦΗ: "Αυτό που περιμένω πρώτα από όλα από την ομάδα είναι να δω τους παίκτες που θα πάρουν την ευκαιρία τους λόγω τραυματισμού συμπαίκτη τους να την αρπάξουν και να αποδείξουν ότι θέλουν να είναι μέρος αυτού του γκρουπ. Οσον αφορά τον ΟΦΗ είναι μια ομάδα που έκανε μια σταθερά καλή πορεία, συνήθως με τους ίδιους παίκτες να αγωνίζονται κάτι που επέτρεψε στην ομάδα να βρει γρήγορα τα πατήματα της όπως και τη σταθερότητα και τους αυτοματισμούς της. Εχει μια θετική προσέγγιση με επιθετικογενή προσανατολισμό αλλά το σημαντικό είναι τί θα κάνουμε εμείς. Θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές και να νικήσουμε"

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.