«Τον Σβαμπ τον ήθελε και η Ανόρθωση, έτσι θα κατέβει στην Τούμπα η Ομόνοια»

Metrosport Team21 Οκτωβρίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στην Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Νικολάου.

Ο Κύπριος δημοσιογράφος τοποθετήθηκε αναφορικά για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η Ομόνοια το αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League.

Για τις πιθανότητες που δίνουν οι άνθρωποι της Ομόνοιας: 
«Στην Ομόνοια σέβονται πολύ τον ΠΑΟΚ και αναγνωρίζουν ότι είναι το φαβορί. Η ομάδα ,έψαχνε για χρόνια την παρουσία στους ομίλους. Δεν έχει πίεση, θα μπει να κάνει το παιχνίδι της, παρόμοιο με αυτό που έκανε απέναντι στον Ολυμπιακό. Θέλουν την νίκη ώστε να μαζέψουν βαθμούς και για τα επόμενα χρόνια.

Αυτά τα παιχνίδια, είναι πολύ καλά ώστε να βοηθήσουν την ομάδα να ανεβεί επίπεδο, να πάρει εμπειρίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα έρθει μόνο γι'αυτό. Στην Ομόνοια, δεν έχουν την πίεση του ΠΑΟΚ. Είναι μια ομάδα που μπαίνει στους ομίλους για πρώτη φορά, και έχει ήδη καταφέρει να πέτυχει κάτι που έψαχνε χρόνια».

Για το ποιους παίκτες υπολογίζουν περισσότεροι οι Κύπριοι: «Τον ΠΑΟΚ τον σέβονται οι άνθρωποι της Ομόνοιας ως σύνολο. Ο Τζόλης, ο Ζίβκοβιτς και ο Σβαμπ θέλουν προσοχή. Τον Αυστριακό τον ήθελε το καλοκαίρι και η Ανόρθωση».

Για τη φιλοσοφία με την οποία θα παραταχθεί η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, είπε: «Η Ομόνοια θα παίξει με 4-4-1-1. Θέλει να διασφαλίσει την άμυνα και να ψάξει το γκολ με αντεπιθέσεις. Συνήθως σε τέτοια παιχνίδια, ο προπονητής επιλέγει το 4-4-1-1, και δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην αμυντική λειτουργεία με σκοπό να μην δεχθεί κάποιο γκολ, και να ψάξει να βρει κενούς χώρους ώστε να σκοράρει κάποιο τέρμα.»

Γιατί δεν ταξίδεψε ο πρόεδρος της ομάδας με την αποστολή: «
Ο πρόεδρος δεν ταξίδεψε. Η έδρα του είναι η Αμερική, δεν είναι όλο τον χρόνο στην Κύπρο. Στα προηγούμενα παιχνίδια, ακολούθησε  την ομάδα, αλλά πλέον με τις  συνθήκες που επικρατούν, δεν είναι το πιο εύκολο πράγμαν ναακολουθεί την ομάδα στα ταξίδια της».

Για τα κρούσματα που είχα παρουσιαστεί στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό: «Δεν υπάρχει κανένα κρούσμα στην ομάδα. Οι παίκτες που ήταν θετικοί έχουν επιστρέψει κανονικά και βρίσκονται στην διάθεση του προπονητή.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.