Φαμπιάνο: Η καρδιά στην άμυνα, η εκτροφή χοίρων και ο Ζε Ρομπέρτο

Παναγιώτα Χαλκιά18 Ιουλίου 2021

Ο Λίντσεϊ Ροζ αποφάσισε να αποχωρήσει από το «Κλεάνθης Βικελίδης» και ο Άρης βγήκε στην αγορά για να αναζητήσει νέο αμυντικό. Άμεσα βρήκε τον αντικαταστάτη του για την καρδιά της άμυνας καθώς ήρθε σε συμφωνία με τον Φαμπιάνο Λέισμαν.

Ο 29χρονος αμυντικός γεννήθηκε στη Βραζιλία, έχει ρίζες στη Γερμανία, μιλάει άπταιστα πορτογαλικά και γερμανικά και πριν γίνει ποδοσφαιριστής, έμαθε να αρμέγει και να δουλεύει τη γη. Μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο κέντρο άμυνας όσο και ως δεξιός οπισθοφύλακας.

Το πρώτο βήμα στη Σαπεκοένσε και οι δανεισμοί

Γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1991 στο São José do Oeste στη Βραζιλία. Από μικρός έδειξε την αγάπη του για τη στρογγυλή θεά και δεν έχανε την ευκαιρία να παίζει στις αλάνες με τα άλλα παιδιά. Ο πατέρας του βλέποντας το ταλέντο του, αποφάσισε να τον στείλει στις ακαδημίες της Σάο Λουίζ.

Έμεινε για ένα χρόνο εκεί και έπειτα μετακόμισε σε εκείνες της Σαπεκοένσε. Οι ικανότητες του εντυπωσίασαν τους ανθρώπους και η μεγάλη ευκαιρία ήρθε. Το 2009 πέρασε την πόρτα της πρώτης ομάδας και έπαιξε στη δεύτερη κατηγορία. Τα τρία χρόνια που παρέμεινε στο σύλλογο αγωνίστηκε ως εξτρέμ, ως μπακ και ως φουλ μπακ.

Οι επιδόσεις του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων. Η Κρουζέιρο έκοψε το νήμα πρώτη και το 2015 τον έκανε δικό της έναντι του ποσού των 1.400.000. Κατέγραψε μόλις 13 συμμετοχές και ένα γκολ με τη φανέλα των Βραζιλιάνων και μετακόμισε στην Παλμέιρας. 

Ο αρχικός του δανεισμός τον βοήθησε να πείσει τους ανθρώπους εκεί για τα προσόντα του. Πανηγύρισε το πρώτο του πρωτάθλημα και ήρθε ο δανεισμός του στην Ιντερνασιονάλ. Έμεινε εκεί για εννέα μήνες και κατέγραψε 25 παιχνίδια.

Άνοιξε φτερά για την Ευρώπη

Ήθελε να ανοίξει τα φτερά του και να δοκιμάσει την τύχη του. Έτσι, το 2019 ετοίμασε τις βαλίτσες του και έβγαλε εισιτήριο για την Πορτογαλία. Η Μποαβίστα είχε κινηθεί για το δανεισμό του και η Παλμέιρας δεν μπορούσε να αρνηθεί αφού ο Φαμπιάνο δεν βρισκόταν στα πλάνα του προπονητή του. Έμεινε εκεί ένα χρόνο, συμμετείχε σε 27 παιχνίδια και μοίρασε και δύο ασίστ.

Επέστρεψε στη Βραζιλία αλλά το συμβόλαιο του με την Παλμέιρας δεν ανανεώθηκε και τον Σεπτέμβριο του 2020 έμεινε χωρίς ομάδα. Ο κορωνοϊός έπληξε τον πλανήτη και τα δικά του σχέδια. Περίμενε αρκετά, ζύγισε τις επιλογές του και αποφάσισε να μεταβεί στην Τουρκία. Η Ντενίζλισπορ τον είχε αναζητήσει και, όπως φάνηκε, όχι άδικα. Ο 29χρονος είχε ενεργό ρόλο στον τουρκικό σύλλογο, με τη φανέλα του οποίου κατέγραψε 34 συμμετοχές.

Τα χωράφια και η εκτροφή των χοίρων

Γεννήθηκε σε μια πόλη της Σάντα Καταρίνα με έξι χιλιάδες κατοίκους, γερμανικού αποικισμού. Εκεί το 93% του πληθυσμού μιλά γερμανικά και σπάνια ακούς τα πορτογαλικά.

«Η περιοχή όπου ζούσα είναι μακρινή και ελάχιστα γνωστή. Εκεί, είναι δύσκολο για κάποιον να μιλήσει στα πορτογαλικά. Είναι πολύ δύσκολο ακόμη και για μένα να μιλήσω με την οικογένεια και τους φίλους μου στα πορτογαλικά. Μιλάμε μόνο στα γερμανικά» είχε παραδεχθεί σε μια συνέντευξη του στο ESPN Radio.

To São João do Oeste είναι μια αγροτική περιοχή και η πλειονότητα του πληθυσμού ασχολούνται με τη γη. Οι γονείς του Φαμπιάνο αλλά και ο ίδιος δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Ο Βραζιλιάνος άσος όταν επέστρεφε από το γυμνάσιο, βοηθούσε στις εργασίες. Άρμεγε τις αγελάδες, τάιζε τους χοίρους και πήγαινε και στα χωράφια εάν χρειαζόταν. Στον ελεύθερο του χρόνο έπαιζε μπάλα και ονειρευόταν ότι είναι επαγγελματίας. Κάτι που δεν περίμενε να γίνει ποτέ, όπως αποκάλυψε.

«Πάντα μου άρεσε να παίζω μπάλα, αλλά ποτέ δεν περίμενα να το κάνω επάγγελμα. Τη στιγμή που είχα την ευκαιρία να κάνω το πρώτο μου τεστ, είδα ότι μου άρεσε πολύ και ότι το ήθελα για τον εαυτό μου».

Ακόμη, πρέπει να ξέρετε ότι:

1) Στη Βραζιλία συνολικά κατέγραψε 81 συμμετοχές, δύο γκολ και πέντε ασίστ ενώ αγωνίσθηκε και άλλες τρεις φορές στο Copa Libertadores, όπου και βρήκε δίχτυα μια φορά.

2) Το 2014 κέρδισε το βραβείο Bola de Prata από το περιοδικό Placar και το ESPN ως το τέταρτο καλύτερο φουλ μπακ στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας.

3) Ο προπονητής Mauro Ovelha του δίνει τις πρώτες του ευκαιρίες στη Σαπεκοένσε, ο οποίος τον δοκιμάζει και στην άμυνα.

4) Παρότι αμυντικός αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Σαπεκοένσε στο πρωτάθλημα.

5) Ο Γκίλμαρ Ντάλ Πότσο κάθεται στον πάγκο της Σαπεκοένσε και είναι εκείνος που του δίνει το ρόλο του φουλ μπακ.

6) Έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τους γονείς του. Θεωρεί ότι η οικογένεια είναι το σημαντικότερο δώρο του ανθρώπου.

7) Υπήρξε συμπαίκτης του Ζε Ρομπέρτο, τον οποίο θαύμαζε για την καριέρα που είχε κάνει. «Ένα τέρας μέσα και έξω από το πεδίο. Τι ευχαρίστηση είναι να είσαι σε θέση να παίζεις, να είσαι μαζί σε αποδυτήρια και, επιπλέον, να είσαι πρωταθλητής στο πλευρό του».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.