«Φάκελος» Ραούλ Μπράβο, «το κουτί της πανδώρας;»

Δημήτρης Μπούζας31 Δεκεμβρίου 2020

Στην «Δίκη της Δευτέρας» αποκαλύφτηκαν συγκεκριμένες αλλά πολύ ενδιαφέρουσες και σημαντικές εξελίξεις οι οποίες αφορούν μια παράλληλη έρευνα για χειραγωγημένους αγώνες. Λίγες ημέρες μετά τον ενταφιασμό όλων των συντριπτικών στοιχείων που δυστυχώς εξαϋλώθηκαν στην περιβόητη «Δίκη των 28» και την απαλλαγή συλλήβδην (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) πρωταγωνιστών και κομπάρσων, έρχεται στο φως και στην επικαιρότητα μια παρόμοια υπόθεση, η οποία βρισκόταν στο στάδιο της διερεύνησης για αρκετό χρονικό διάστημα.

Κι αυτό γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση χρειαζόντουσαν χρονοβόρες διαδικασίες και διεθνείς συνεργασίες. Αναφερόμαστε στην περίπτωση του Ισπανού ποδοσφαιριστή Ραούλ Μπράβο ο οποίος προφυλακίστηκε στην πατρίδα του με την κατηγορία της χειραγώγησης αγώνων, αποφυλακίστηκε με εγγύηση κι αυτή τη στιγμή περιμένει την τακτική δικάσιμο. Ο συμπαθέστατος καθόλα Ραούλ πέρασε και από την πατρίδα μας, ασκώντας εκτός από το βασικό του επάγγελμα (του ποδοσφαιριστή) κι ένα παρεμφερές και ακόμη πιο προσοδοφόρο, αυτό του στησίματος των αγώνων. Ο «κύκλος του» στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Ξεκίνησε από τον Ολυμπιακό, βρέθηκε στη Βέροια και από εκεί κατέληξε στον Άρη.

Στη διάρκεια της πολύχρονης παράνομης δραστηριότητας του, οι αρμόδιες υπηρεσίες ανίχνευσης «στημένων» αγώνων τον χρεώνουν με επτά αναμετρήσεις για τις οποίες η χειραγώγηση έχει κριθεί ετυμηγορικά και απόλυτα, μη επιδεχόμενη την παραμικρή αμφισβήτηση. Η εντολή της αρμόδιας εισαγγελέως παρακολούθησης του ηλεκτρονικού εγκλήματος Βιργινίας Σακελαροπούλου στον καθ΄ ύλην αρμόδιο (σε αθλητικό αλλά και σε ποινικό επίπεδο) κύριο Σιμιτζόγλου για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες, έφερε στο φως εκ νέου τον «φάκελο Ραούλ Μπράβο», όπως αυτός έχει πλέον συμπληρωθεί με αναφορές σε ονόματα, περίεργες σχέσεις και παντός είδους διαμεσολαβήσεις. Είπαμε παραπάνω πως ο «κύκλος» του Ραούλ ήταν ΟλυμπιακόςΒέροιαΆρης.

Όμως όπως όλα δείχνουν τη μεγάλη ζημιά την έκανε στη Βέροια. Εκεί επικεντρώνεται η έρευνα. Η άμοιρη... ομάδα πλήρωσε πολύ ακριβά την παρουσία του και την εμπιστοσύνη που έδειξε τόσο σε αυτόν, όσο και σε εκείνους που πιθανόν να συνεργάστηκαν μαζί του. Για όσους γνωρίζουν περισσότερα από όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής και από όσα συνοπτικά αποκαλύφτηκαν στη «Δίκη» ο «φάκελος Ραούλ Μπράβο» μπορεί τελικά να αποδειχθεί το «κουτί της πανδώρας» για το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κάποιοι ασφαλώς δεν θα έχουν ήσυχο ύπνο με τα όσα μέχρι στιγμής έχουν διαρρεύσει. Χθες το μεσημέρι στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή του Γιώργου Μπούζου μίλησε για το συγκεκριμένο θέμα για την παρουσία του Μπράβο και για το δράμα της «βασίλισσας» ο Στέφανος Γαϊτάνος. Όσοι είχαν την ευκαιρία να τον ακούσουν κατάλαβαν πολλά...

ΥΓ: Σίγουρα δεν θα έχετε ξεχάσει τον δικαστή κύριο Σκουτέρη. Είναι αυτός που δεν θέλησε και δεν επέμενε να καταθέσει ο Κομίνης, ώστε να λάμψει η αλήθεια για τη ληστεία της Τούμπας. Σήμερα τον εγκαλεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κατηγορώντας τον ότι προσέβαλε το κύρος της δικαιοσύνης με την περίεργη ενάσκηση των καθηκόντων του! Κάπως αργά η δικαίωση για όσους είχαν το θάρρος τότε να τον κατηγορήσουν για απαράδεκτη συμπεριφορά και άδικη απόφαση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.