Φάκελος Ομόνοια: Ένα ρόστερ αξίας 13 εκατομμυρίων!

Metrosport Team20 Οκτωβρίου 2020

Την προσοχή του στην αναμέτρηση με την Ομόνοια στρέφει ο «Δικέφαλος του Βορρά» για τους ομίλους του Europa League, ύστερα από την ισόπαλη αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο γήπεδο ΟΑΚΑ.

Μονόδρομος η νίκη για τον ΠΑΟΚ καθώς θέλει να μπει με νίκη στη φάση των ομίλων και να αποκτήσει ψυχολογία για τη συνέχεια.

Αντίπαλος του η Ομόνοια. Τελευταία φορά την είδαμε αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό, εκεί που όμως δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση και να περάσει αυτή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Για να καταλάβουμε όμως τι εστί Ομόνοια, πρέπει πρώτα να την μελετήσουμε. Και επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις τα ρόστερ είναι αυτά που παίζουν «μπάλα» πάμε να δούμε αναλυτικά τι έχει να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ.

Η «Ομάδα του Λαού» κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Πρόκειται για έναν από τους ιστορικότερους συλλόγους της Κύπρου. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Ιδρύθηκε στις 4 Ιουνίου του 1948. Έκτοτε, μετράει 20 πρωταθλήματα, 14 Κύπελλα Κύπρου αλλά και 16 Super Cup. Έδρα των «πρασίνων» είναι το Νέο Γ.Σ.Π της Λευκωσίας. Η Ομόνοια συμμετέχει στα ευρωπαϊκά κύπελλα ποδοσφαίρου από την περίοδο 1965-66. Είναι η κυπριακή ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μάλιστα, είχε δημιουργήσει ρεκόρ συνεχόμενων συμμετοχών (17) για κυπριακή ομάδα (1975-76 έως το 1991-92). 

Αυτοί που ήρθαν

Αμπντουλαχί Σεχού: Ο 27χρονος μέσος, υπέγραψε στην Κυπριακή ομάδα ως ελεύθερος από την Τουρκική Μπούρσασπορ. Υπέγραψε για δύο έτη με σκοπό να ανεβάσει σε ποιότητα τον άξονα της ομάδας. 

Φώτης Παπουλής: Ο 34χρονος «μπαρουτοκαπνισμένος» επιθετικός, έλυσε το συμβόλαιό του με τον Απόλλων Λεμεσού, με σκοπό να υπογράψει στην «ομάδα του Λαού». Υπέγραψε και αυτός συμβόλαιο για δύο χρόνια και ευελπιστεί να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους σκοπούς της, που δε είναι άλλοι από την διεκδίκηση των τίτλων.

Έρνεστ Ασάντε: Ο 32χρονος Γκανέζος φορ, έλυσε το συμβόλαιο του με την Αλ Φουχάιρα και ταξίδεψε και άλλες «πολιτείες». Ο Ασάντε μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια επιτυχία και στο δεξί άκρο της επίθεσης δίνοντας ακόμα περισσότερες λύσεις στον προπονητή του.

Καλί Σενέ: Πρόκειται για παίκτη-επένδυση. Ο 19χρονος ήρθε από τη Βασιλεία με την μορφή δανεισμού υπογράφοντας μόνο για ένα έτος με την προοπτική βεβαίως να αλλάξει αυτό, σε περίπτωση που πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις.

Μίχαλ Ντούρις: Άλλη μια εντός συνόρων μεταγραφική κίνηση για την Ομόνοια. Ο Σλοβάκος φορ, υπέγραψε για 2 χρόνια από την Ανόρθωση, προσθέτοντας εμπειρία αλλά και πολλά γκολ.

Νταβίντ Ραμίρεζ: Ο Κοσταρικανός φορ υπέγραψε ως ελεύθερος για ένα χρόνο στην Κυπριακή ομάδα από την Ντεπορτίβο Σαπρίσα.

Φάνος Κατελάρης: Ο Φάνος Κατελάρης υπέγραψε για 3 έτη από την Ζαλαέγκερσεγκ η οποία αγωνίζεται στο άσημο πρωτάθλημα της Ουγγαρίας. Ο Κατελάρης κατάγεται από την Κύπρο και ήθελε διακαώς την επιστροφή του στα «πάτρια εδάφη».

Αυτοί που «αποχαιρέτησαν»

Ο Φάνος Κατελάρης μπορεί να πήγε στην Ομόνοια, αλλά δεν μακροημέρευσε καθώς πωλήθηκε στον Απόλλωνα Λεμεσού.

Αλέξανδρος Αντωνίου: Ο νεαρός τερματοφύλακας έλυσε το συμβόλαιο του με το «Τριφύλλι» και ψάχνει τον επόμενο προορισμό της καριέρας του.

Μίχαλ Ορτέγκα, Μίκου Φεντόρ  Κρίστιαν Μανρίκε και Ματ Ντάρμπισιρ, ακολούθησαν τα βήματα του Αντωνίου και αποχαιρέτησαν τον σύλλογο ψάχνοντας και αυτοί μια νέα πρόκληση στην καριέρα τους.

Μάριος Στυλιανού, Κοστίλ Παντιλίμον, Ακιντόλα και Φράνσις Ουζόχο, αποτέλεσαν παρελθόν από την ομάδα καθώς έληξαν οι δανεισμοί τους και επέστρεψαν σε Ανόρθωση, Νότιγχαμ, Μίντιλαντ και Λα Κορούνια αντίστοιχα.

Η συνολική εικόνα

Τερματοφύκαλες
: Κωνσταντίνος Παναγή, Φαμπιάνο, Χαράλαμπος Κυριακίδης

Αμυντικοί: Άνταμ Λάνγκ, Γιάν Λέκιαξ, Κίκο, Μίκαελ Λούφτνερ, Νικόλας Παναγιώτου, Τόμας Χούμποτσαν, Χάρης Μαυριάς.

Μέσοι: Αμπντουλαχί Σεχού, Βίτορ Γκόμες, Γιάννης Κούσουλος, Ζόρντι Γκόμεθ, Κωνσταντίνος Βενιζέλου, Τιάγκο Σάντος, Χαράλαμπος Χαραλάμπους

Επιθετικοί:
 Άγγελος Ζευκή, Ανδρόνικος Κακουλλής, Ερίκ Μποτεό, Έρνεστ Ασάντε, Καλί Σενέ, Λοΐζος Λοΐζου, Μαρίνος Τζιωνής, Μίχαλ Ντούρις, Νταβίντ Ραμίρεζ, Φώτης Παπουλής

Ο «Μαέστρος»
Προπονητής του «Τριφυλλιού» είναι ο Χένινγκ Μπεργκ. Ο 51χρονος Νορβηγός ο οποίος γεννήθηκε στο Έιντσβολ, κατάγεται από την Νορβηγία και βρίσκεται στο πάγκο της Ομόνοιας από τις 6 Ιουνίου του 2019. Η καριέρα του είναι αρκετά πλούσια καθώς έχει «κοουτσάρει» κατά καιρούς ομάδες όπως η Στάρμπεκ της χώρας του, η Βίντι, η Λέγκια Βαρσοβίας, η Μπλάκμπερν, η Λίλεστρομ αλλά και η Λύν.

Αυτή την στιγμή η Ομόνοια βρίσκεται στην πρώτη θέση του Κυπριακού πρωταθλήματος με 14 βαθμούς σε έξι αγώνες και με ματς λιγότερο από την δεύτερη ΑΕΚ Λάρνακας.

Το ρόστερ της «Ομάδας του Λαού» κοστίζει γύρω στα 13 εκατομμύρια, πολύ μακριά από αυτό του ΠΑΟΚ το οποίο ανέρχεται στα 61,5 εκατομμύρια. Χαώδης διαφορά αλλά στο ποδόσφαιρο είναι αποδεδειγμένο ότι τα μπάτζετ και τα κασέ δεν παίζουν... μπάλα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.