Φαγητό χωρίς αλάτι η μάχη του Αρη για την κατάκτηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου

Βασίλης Μάστορας19 Απριλίου 2023

Ο Αρης θα πάει την Κυριακή στον Βόλο προκειμένου να πετύχει αποτέλεσμα που θα τον κάνει φαβορί για την κατάκτηση της 5ης θέσης στα πλέι οφ. Στόχος ο οποίος όσο κι αν φαντάζει μικρός σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό, είναι αναγκαίο να τον «κλειδώσει» για περισσότερους από έναν λόγο. Αυτή θα είναι η ελάχιστη ανταμοιβή άλλωστε στη στήριξη που παρείχε όλη την αγωνιστική περίοδο ο κόσμος στην ομάδα.

Βεβαίως κάθε φορά που συζητιέται η συμμετοχή του Αρη σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση, αναδύονται και οι … «πονεμένες ιστορίες» των αποκλεισμών από ομάδες οι οποίες δεν υπάρχουν στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη. Οπως η Κόλος Κοβαλίβκα. Κι αυτοί οι αποκλεισμοί, με όσο ρεαλισμό κι αν τους αντιμετωπίσει κάποιος στοιχειώνουν την ομάδα. Γιατί στην ουσία ο Αρης πριν ακόμη ρουφήξει όλο το νέκταρ της ευτυχίας από την ευρωπαϊκή του συμμετοχή, υποχρεώνεται να πιεί το ποτήρι με το κώνειο. Αρα είναι δώρο άδωρον να παλεύει μία ολόκληρη αγωνιστική περίοδο προκειμένου να αποκτήσει δικαίωμα ευρωπαϊκής συμμετοχής και να αποκλείεται με άδοξο τρόπο. Από ομάδες μάλιστα οι οποίες δεν δικαιολογούν τέτοια αποτελέσματα.

Οι αποκλεισμοί του Αρη δεν είχαν να κάνουν με τη δυναμική του αντιπάλου. Περισσότερο προϊόν του κακού σχεδιασμού ήταν και λιγότερο όλων των άλλων. Ιστορικά ο Αρης τα τελευταία χρόνια δεν μπαίνει στη μάχη των ευρωπαϊκών προκρίσεων με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ενώ γνωρίζει εξ αρχής ότι κατακαλόκαιρο θα δώσει τον πρώτο αγώνα, δείχνει να έχει άγνοια κινδύνου. Αυτή είναι που τον οδηγεί να μην έχει ολοκληρώσει, τουλάχιστον σε επίπεδο 80%, τον μεταγραφικό του σχεδιασμό για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αν το είχε κάνει ο Αρης δε θα κινδύνευε να βγει εκτός της Ευρώπης με το καλημέρα. Απ’ ότι φάνηκε αυτή η… ανορθογραφία έγινε συνήθεια για τους «κίτρινους» και γι’ αυτό στον δεύτερο γύρο κουνούν μαντήλι.

Και επειδή οι ομάδες «χτίζονται» το καλοκαίρι, τα λάθη πληρώνονται τον… χειμώνα.

Γι’ αυτό και ο Αρης δεν είναι έτοιμος για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αντέχει μόνο στους 26 αγώνες της κανονικής περιόδου. «Χάνεται» η ομάδα στα πλέι οφ.

Οκτώ γκολ έχει δεχθεί ο Αρης μέχρι στιγμής στη διαδικασία των πλέι οφ αριθμός που τον οδηγεί στην κατηγορία της χειρότερης άμυνας. Ακόμη οι «κίτρινοι» έχουν δεχθεί τις περισσότερες τελικές στο μίνι Πρωτάθλημα. Συνολικά 63, από τις οποίες 27 με τον Ολυμπιακό και 17 με την ΑΕΚ. Αριθμοί οι οποίοι λένε την αλήθεια, για την ομάδα και θα πρέπει να προβληματίσουν, από τη στιγμή που ακόμη παλεύει για την Ευρώπη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.